Top 10 hints on how to choose a perfect olive oil | Marqt.no

De beste 10 tipsene til hvordan du velger en perfekt olivenolje

September 18, 20201 comment

Lesetid: 1.5 min

Realiteten er at mange ikke vet hvordan de skal velge en god olivenolje.

Det er et par ting man bør vite når du velger og kjøper olivenolje. Det å følge disse tipsene, vil hjelpe deg med å velge god olivenolje.

 1. Det første visuelle tipset, er hvordan produsenten har pakket olivenoljen. Olivenolje bør være lagret på mørke flasker, eller annen emballasje som ikke lar UV-strålene nå produktet, noe som vil påvirke kvaliteten på oljen. Unngå alt som er på klare flasker, uansett hvor pen eller imponerende etiketten skulle være.Olivenolje Vergal
 2. Velg EVOO (Extra virgin olivenolje) en etikett som forteller at produktet kun er høstet ved hjelp av mekaniske midler. 
 3. Er olivenoljen oppført i FLOS OLEI, den viktige guiden over olivenoljer, er du garantert en utmerket olje.
 4. En annen enkel indikator er om oljene er oppført, eller har vunnet noen priser på verdens største og mest prestisjetunge olivenoljekonkurranse -the NYIOOC World Olive Oil Competition. NYIOOC er den autoritative guiden til årets beste extra virgin olivenoljer
 5. Eksepsjonelle olivenoljer finnes i spesialiserte gourmetbutikk som MARQT.NO
 6. I motsetning til vin, blir ikke olivenolje bedre med aldring. Du bør kjøpe olivenoljer fra den siste innhøstingen, jo ferskere olivenolje desto bedre er den.
 7. En tydelig indikasjon på innhøstingsåret på flasken eller nettstedet, eller utløpsdato, bør være på etiketten. Hvis oljen ikke er merket med en "best før dato", ikke kjøp den.
 8. Eksepsjonelle olivenoljer kommer vanligvis i små flasker fra 100 til 750 ml.
 9. Kjøp fra småprodusenter som er pålitelige, det er en av de beste indikatorene på både kvalitet og ekthet. Disse produsentene produserer små mengder olivenolje, da det er den eneste (beste) måten å kontrollere oljekvaliteten på. Vi i MARQT.NO har nøye valgt og inngått samarbeid med slike små lokale middelhavsprodusenter, for å gi deg produkter av høy kvalitet. Oljer som er produsert med kjærlighet, omsorg og integritet.
 10. Ikke gå ut i fra at det å kjøpe et større kjent merke garanterer den beste kvaliteten. Det er ganske vanlig at de kompromitterer kvalitet for kvantitet.

Til syvende og sist, det som betyr mest, er at hvis du liker olivenoljen, må du stole på sansene dine. Hvis du har en mulighet til å smake på den før du kjøper den, gjør det!

Her kan du finne mer informasjon om hvordan du evaluerer olivenolje med en smaksprøve


 • Referanse

  -The NYIOOC World Olive Oil Competition 

  - Flos Olei olive oil guide

  D. Putier, How Packaging Influences Olive Oil Quality, 2014

  - A. Piscopo & M. Poiana,Packaging and Storage of Olive Oil,2012

  Kommentarer (1)

  JOHN MCGRATH on September 23, 2020

  As a professional chef I am overly impressed with the quality of these olive oils

  Skriv en kommentar

  Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert