Knowing the different grades of olive oil | Marqt.no

Bli kjent med de forskjellige graderingene av olivenolje

June 07, 2020

Lesetid: 1 min

Det finnes forskjellige graderinger på olivenoljen: extra virgin, virgin olivenolje, olivenolje og raffinert olivenolje. Hva er forskjellen?

Naturlige oljer

Extra virgin olivenolje (EVOO)

  • Den høyeste olivenoljegraderingen
  • Utvunnet kun med mekaniske- eller på andre fysiske måter under visse kriterier
  • Har en surhetsgrad under 0,8 %
  • Høyt innhold av naturlige antioksidanter og polyfenoler
  • Har en overlegen smak
  • Feilfri

Virgin olivenolje

  • Lavere grad enn EVOO
  • Utvunnet på samme måte som EVOO
  • Surhetsgrad under 1,5%
  • Har en god smak
  • Moderat nivå av naturlige antioksidanter

Raffinerte oljer

Olivenolje

  • En blanding av virgin og raffinert oljeproduksjon
  • Surhetsgrad under 2%
  • Liten smak
  • Ingen naturlige antioksidanter
  • Høyt nivå av transfett

Raffinert olivenolje

  • Utvunnet fra virgin olivenoljer ved raffineringsmetoder
  • Fri surhetsgrad, benevnt som oljesyre, av ikke mer enn 0,3 gram per 100 gram (0,3%)
  • Lite smak
  • Ingen naturlige antioksidanter
  • Høy på transfett

Referanse

- European Commission, Olive oil in the EU, 2020

- EUR-Lex, Access to European law, COMMISSION REGULATION (EEC) No 2568/91, 1991

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert