Du kommer til å elske hvor enkel denne kaken er! Lag en deilig, rustikk og sunn eplekake med olivenolje.
Det er en tommelfingerregel å bruke olivenolje i salater, men hvordan er det å bruke oljen i kaker?
Extra virgin olivenolje i kaker, har tre fordeler:
- Livlig aroma og friskhet
- Helsefordeler
- Fungerer som konserveringsmiddel
Ingredienser:
- 2 store Gala-epler
- 1-2 appelsiner
- 3 kopper (380 g) mel
- ½ ts malt kanel
- ½ ts malt muskatnøtt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron bakepulver
- 1 kopp (200 g) sukker
- 1 kopp (250 ml) extra virgin olivenolje
- 2 store egg
- ⅔ kopp (100 g) gull rosinner
- melis
Slik gjør du:
- Forhåndsvarme stekeovnen til 175°C.
- Appelsinene presses i en middels stor bolle.
- Eplene skrelles og skjæres opp i så små biter som mulig. Legg de i bollen med appelsinsaften, der de skal ligge en stund for å trekke til seg saften. Det skal være akkurat nok saft til å dekke eplebitene så de ikke blir brune.
- Legg rosinene i varmt vann i 15 minutter, sil godt av.
- Sikte mel i en stor bakebolle.
- Tilsett muskat, kanel, bakepulver og natron.
- I en annen bakebolle, blander du sammen sukker og olivenolje i 2-3 minutter til det er godt blandet.
- Tilsett egg i væskeblandingen (sukker og olivenolje), ett egg om gangen. Røres i ytterligere 2-3 minutter.
- 9. I den andre store bollen hvor du har de tørrigrediensene (mel og krydder), lager du en grop i midten og tilsetter væsken (sukker, olivenolje og egg) med en slikkepott.
- Bruk en tresleiv til å blande alt lett sammen.
- Tilsett de avsilte eplene og rosinene.
- Røren skal være ganske tykk.
- Legg bakepapir i en springform på 22 cm.
- Hell røren i formen. Tykk røre fordeles med slikkepott, gjør overflaten jevn med treskjeen.
- Sett kaken i ovnen i 40-45 minutter, eller inntil det ikke fester seg til kakepinnen. (Bør ikke overstekes for at kaken skal være fin og saftig.)
- Kjøles helt ned i formen.