Apple cake with extra virgin olive oil | Marqt.no

Eplekake med extra virgin olivenolje

Pontus Hagman

Du kommer til å elske hvor enkel denne kaken er! Lag en deilig, rustikk og sunn eplekake med olivenolje.

Det er en tommelfingerregel å bruke olivenolje i salater, men hvordan er det å bruke oljen i kaker?

Extra virgin olivenolje i kaker, har tre fordeler:

  1. Livlig aroma og friskhet
  2. Helsefordeler
  3. Fungerer som konserveringsmiddel
Ingredienser:
  • 2 store Gala-epler
  • 1-2 appelsiner
  • 3 kopper (380 g) mel
  • ½ ts malt kanel
  • ½ ts malt muskatnøtt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron bakepulver
  • 1 kopp (200 g) sukker
  • 1 kopp (250 ml) extra virgin olivenolje
  • 2 store egg
  • ⅔ kopp (100 g) gull rosinner
  • melis
Slik gjør du:
  1. Forhåndsvarme stekeovnen til 175°C.
  2. Appelsinene presses i en middels stor bolle.
  3. Eplene skrelles og skjæres opp i så små biter som mulig. Legg de i bollen med appelsinsaften, der de skal ligge en stund for å trekke til seg saften. Det skal være akkurat nok saft til å dekke eplebitene så de ikke blir brune.
  4. Legg rosinene i varmt vann i 15 minutter, sil godt av.
  5. Sikte mel i en stor bakebolle.
  6. Tilsett muskat, kanel, bakepulver og natron.
  7. I en annen bakebolle, blander du sammen sukker og olivenolje i 2-3 minutter til det er godt blandet.
  8. Tilsett egg i væskeblandingen (sukker og olivenolje), ett egg om gangen. Røres i ytterligere 2-3 minutter.
  9. 9. I den andre store bollen hvor du har de tørrigrediensene (mel og krydder), lager du en grop i midten og tilsetter væsken (sukker, olivenolje og egg) med en slikkepott.
  10. Bruk en tresleiv til å blande alt lett sammen.
  11. Tilsett de avsilte eplene og rosinene.
  12. Røren skal være ganske tykk.
  13. Legg bakepapir i en springform på 22 cm.
  14. Hell røren i formen. Tykk røre fordeles med slikkepott, gjør overflaten jevn med treskjeen.
  15. Sett kaken i ovnen i 40-45 minutter, eller inntil det ikke fester seg til kakepinnen. (Bør ikke overstekes for at kaken skal være fin og saftig.)
  16. Kjøles helt ned i formen. 

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert