Luftige og fantastisk gode banan- og blåbærpannekaker. Disse pannekakene passer perfekt til en lat helg eller en koselig morgen sammen med barna!
Antall: 6-7 pannekaker
Dersom du vil ha flere er det bare å doble oppskriften.
Ingredienser:
- 130 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- ½ ts kanel
- ¼ ts salt
- 150 ml melk
- 1 stor, moden banan
- 1 egg, vispet
- 2 ss lønnesirup eller honning
- 2 ss usaltet smør, smeltet (eventuelt kokosolje)
- ½ ts vaniljeekstrakt
Forslag til servering:
- Blåbær og banan i skiver som topping
- Lønnesirup, honning eller melis
Fremgangsmåte:
- I en bolle - bland sammel mel, bakepulver, kanel og salt.
- I en annen bolle - visp sammen melk, most banan, vispet egg, lønnesirup/honning, smeltet smør og vaniljeekstrakt.
- Hell den våte blandingen i den tørre.
- Rør til du får en jevn røre.
- Smelt smør i en stekepanne på medium varme.
- Stek pannekaken i 2-3 min på hver side, til den får en gyllen farge.
- Ha på ønsket topping. Server. Tips: Topp med banan, blåbær og en av våre deilige, kremete honninger.