Luksuriøs, saftig eplekake, perfekt til late søndager!
Så fyldig, så deilig, og så enkel å lage.
Ingredienser:
- 1 kopp (125 g) mel
- 1 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- ½ kopp (115 g) usaltet smør, ved romtemperatur
- ⅔ kopp (135 g) sukker
- 2 store egg
- 1 ss vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
- 3 ss mørk rum
- 2 bake epler (Granny Smith, Fuji, Honeycrisp)
- melis
Slik gjør du:
- Forhåndsvarme ovnen til 175 °C
- Blande sammen mel, bakepulver og salt i en liten bakebolle.
- Skrell og skjær opp eplene i 1 cm store biter.
- Bruk mikseren til å lage smørkrem, sukker og smør mikses i ca. 3 min (inntil det blir lett og luftig).
- Tilsett egg, ett om gangen. Bruk en slikkepott til å skrape sidene i bollen, slik at alt blandes.
- Tilsett vanilje og rom.
- Tilsett tørrblandingen med mel, og mikse på lav hastighet til alt blir akkurat sammenblandet.
- Tilsett eplebitene og vend sammen med slikkepott.
- Hell røren i en springform på 22 cm, jevne ut overflaten.
- Strø over 1 ss sukker.
- Stekes i 40 min til kaken blir gyllen og det ikke fester seg til kakepinnen.
- La kaken kjøles en stund.
- Sikt melis over kaken før servering.