French apple cake | Marqt.no

Fransk eplekake

Pontus Hagman

Luksuriøs, saftig eplekake, perfekt til late søndager!

Så fyldig, så deilig, og så enkel å lage.

Ingredienser:
  • 1 kopp (125 g) mel
  • 1 ts bakepulver
  • ¼ ts salt
  • ½ kopp (115 g) usaltet smør, ved romtemperatur
  • ⅔ kopp (135 g) sukker
  • 2 store egg
  • 1 ss vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 3 ss mørk rum
  • 2 bake epler (Granny Smith, Fuji, Honeycrisp)
  • melis
Slik gjør du:
  1. Forhåndsvarme ovnen til 175 °C
  2. Blande sammen mel, bakepulver og salt i en liten bakebolle.
  3. Skrell og skjær opp eplene i 1 cm store biter.
  4. Bruk mikseren til å lage smørkrem, sukker og smør mikses i ca. 3 min (inntil det blir lett og luftig).
  5. Tilsett egg, ett om gangen. Bruk en slikkepott til å skrape sidene i bollen, slik at alt blandes.
  6. Tilsett vanilje og rom.
  7. Tilsett tørrblandingen med mel, og mikse på lav hastighet til alt blir akkurat sammenblandet.
  8. Tilsett eplebitene og vend sammen med slikkepott.
  9. Hell røren i en springform på 22 cm, jevne ut overflaten.
  10. Strø over 1 ss sukker.
  11. Stekes i 40 min til kaken blir gyllen og det ikke fester seg til kakepinnen.
  12. La kaken kjøles en stund.
  13. Sikt melis over kaken før servering.

 

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert