The importance of physical activity and a healthy diet | Marqt.no

Viktigheten av fysisk aktivitet og sunt kosthold

Katarina Poljak

Å spise et sunt kosthold handler om å føle deg bra, ha mer energi, forbedre helsen din og øke humøret ditt. God ernæring, fysisk aktivitet og sunn kroppsvekt er viktige deler av en persons generelle helse og velvære. 

Å være fysisk aktiv klarer mange helseproblemer og forbedrer mental helse ved å redusere stress, depresjon og smerte. Regelmessig trening hjelper til med å forhindre metabolsk syndrom, hjerneslag, høyt blodtrykk, leddgikt og angst.

Å opprettholde fysisk aktivitet gjennom regelmessig trening og riktig ernæring med et sunt kosthold kan gi ekstraordinære fordeler, inkludert lykke, økte nivåer av energi, forbedret helse og i tillegg til å legge til år i livet ditt. En næringsrik diett og treningsrutine spiller en avgjørende rolle for hvordan du ser ut og føler deg.

Å utvikle sunne vaner kan virke skremmende, men hvis du forplikter deg og holder deg til det, vil du oppdage at det egentlig ikke er så vanskelig å leve et sunt liv. Det er aldri for sent å begynne å bygge en bedre livskvalitet!

Her er noen fordeler med en sunn livsstil.

  • Vektkontroll

Hvis du er overvektig, kan du trygt redusere og gå ned i vekt gjennom et sunt kosthold og regelmessig fysisk aktivitet. Hvis du ikke har vektproblemer, vil fysisk aktivitet og en sunn matrutine bidra til å holde opp din nåværende vekt og redusere faren for å legge på deg når du blir eldre.

  • Et sunnere hjerte

Trening og god ernæring kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom.

  • Forbedrer levetiden

Når du praktiserer sunne vaner og trener, øker du sjansene for å leve lenger. Studier viser at de som bare går 30 minutter om dagen reduserte sjansene for tidlig død betydelig

  • Søvn

Millioner av mennesker over hele verden lider av søvnmangel. Et sunt kosthold og regelmessig trening kan påvirke dine søvnvaner på en positiv mate. Det anbefales ikke å trene eller spise før du legger deg, men riktige sunne vaner kan bidra til å stoppe urolige netter.

  • Bedre humør

Trening anbefales ofte for personer som lider av angst eller depresjon fordi fysisk aktivitet kan stimulere hjernekjemikalier, som serotonin, til å produsere en følelse av glede og avslapning. Å spise et sunt kosthold med mindre sukker og enkle karbohydrater hjelper også.

  • Et sterkere immunsystem

Kroppen din er bedre klar til å håndtere bakterier og forbli sterk når du fører en sunn livsstil og opprettholder en sunn vekt. Å spise en diett rik på frukt og grønnsaker samt holde seg til en vanlig treningsrutine vil holde immunforsvaret sterkt hele året.

Forfatter: Marijana fra Sporty Delight, Master i idrettsvitenksap og sertifisert i ernæring

Ønsker du en sunnere livsstil, og trenger litt hjelp for å komme i gang? 

Ta kontakt med Marijana.

Personal trainer in Oslo

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert