10 reasons why to use extra virgin olive oil everyday | Marqt.no

Dette bør du vite om olivenolje

Katarina Poljak

Er olivenolje bra for helsa?

Visste du at de som bor i Middelhavsområdet og følger den såkalte Middelhavsdietten har lavere forekomst av alvorlige sykdommer som kreft og hjerte- og karsykdommer? Ekspertene er enige: olivenolje bør brukes hver dag. Vi kunne ikke vært mer enige.

I denne artikkelen vil vi forklare hvorfor extra virgin olivenolje anses som et av de sunneste produktene, samt grunnen til at det er en av hovedingrediensene i den kjente Middelhavsdietten.

10 reasons why you should use olive oil

Hvorfor bruke olivenolje hver dag?

  1. Hvorfor er olivenolje så populært? Extra virgin olivenolje har et høyt innhold av polyfenoler og antioksidanter. Noen av disse antioksidantene har viktige helsefordeler, og kan redusere risikoen for sykdommer samtidig som de er med på å beskytte kroppen vår.
  2. Extra virgin olivenolje er laget av 100% ren olivenjuice som er rik på sunt og enumettet fett. De beste olivenoljene har et lavt syreinnhold som er med på å minske sjansen for betennelser. Takket være de enumettede fettsyrene tåler olivenoljen høye temperaturer. Dette gjør extra virgin olivenolje til en av de mest stabile oljene å bruke i matlaging og til steking. Det er også det sunneste valget.
  3. Extra virgin olivenolje har sterke betennelsesdempende egenskaper og forskning har vist at oljen kan være med på å forebygge sykdommer som kreft, hjertesykdommer, diabetes type 2, leddgikt og Alzheimers. En av de essensielle antioksidantene vi finner i extra virgin olivenolje kalles oleocanthal, og denne har nesten samme effekt som det antiinflammatoriske medikamentet ibuprofen.
  4. Visste du at hjerte- og karsykdommer er blant de vanligste dødsårsakene i verden? Extra virgin olivenolje kan bidra til å forebygge og redusere risikoen for hjertesykdom. Flere studier har vist at extra virgin olivenolje har betydelige helsefordeler.olive oil and cardiovascular diseases
  5. Visste du at både olivenfrukt og extra virgin olivenolje inneholder substansielle mengder med forbindelser som anses å være kreftbekjempende (skvalen og terpenoider)? Mange studier har vist at extra virgin olivenolje kan være med på å redusere risikoen for kreft, blant annet brystkreft, kreft i tykktarmen, eggstokkreft og prostatakreft.
  6. Diabetes er et av de største helseproblemene i verden i dag. Livsstil kan i stor grad forebygge diabetes type 2. Studier antyder at extra virgin olivenolje forbindes med forebygging og behandling av diabetes type 2.
  7. Det anbefales at mennesker som har revmatoid artritt tester ut Middelhavsdietten, en vegansk diett, elementær diett eller eliminasjonsdiett. Forskning anslår at extra virgin oliveolje har egenskaper som bidra til å minimere og forhindre ødeleggelse av ledd. Revmatoid artritt er en autoimmun sykdom som karakteriseres av betennelser, forårsaket av overproduksjon av inflammatoriske proteiner (også kjent som cytokiner). Det er klinisk dokumentert av et økt inntak av polyfenoler reduserer antallet cytokiner. (Merk deg at de beste extra virgin olivenoljene er fulle av polyfenoler).
  8. Extra virgin olivenolje har blitt brukt i kosmetikk- og skjønnhetsprodukter gjennom tusener av år. Forskning har vist at extra virgin olivenolje har egenskaper som kan gi deg yngre hud og behandle skadet hud.olive oil and skin care
  9. Extra virgin olivenolje har antibakterielle egenskaper som er med på å hindre og behandle infeksjoner.
  10. Hydroksytyrosol og oleuropein - extra virgin olivenolje inneholder forbindelser med antivirale egenskaper. Hydroksytyrosol har vist seg å forhindre influensa, mens oleuropein har vist seg å hindre utvikling av hepatitt B.
Referanser:
Viktig informasjon:

Innholdet du finner på marqt.no er ikke ment som medisinsk veiledning. Du bør kontakte legen din eller annet kvalifisert helsepersonell dersom du har spørsmål angående helse og medisinske tilstander. Du må aldri ignorere profesjonelle råd eller utsette å søke hjelp basert på informasjon du finner på denne nettsiden.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert