How to taste olive oil like a professional? | Marqt.no

Test av olivenolje - gjør det som de profesjonelle

March 04, 2021

Alle kan vurdere kvaliteten på en extra virgin olivenolje. Alt du trenger å gjøre er å følge visse regler for prøvesmaking.

Hvordan forberede test av olivenolje? Du trenger:

1. Olfaktorisk analyse

smaking av olivenolje

  • Hell omtrent 20 ml olivenolje i et smaksglass. 
  • Varm opp oljen til en ideell temperatur på 28°C.
  • Du kan varme opp smaksglasset ved å bruke hendene. Dekk glasset i noen minutter og rist forsiktig for å fremskynde prosessen. 
  • Løft glasset til nesen og pust dypt inn.
  • Gjenta prosessen.
  • Du vil kunne oppfatte aromaene umiddelbart, både de positive og negative egenskapene til olivenoljen.

2. Smaksanalyse

  • Ta en langsom og delikat slurk av olivenoljen (men ikke svelg enda). 
  • Samtidig som du tar en slurk kan du puste inn luft for å tilføre oljen oksygen. Hold oljen i munnen og la den komme i kontakt med alle smaksløkene dine. Olivenoljen bør dekke hele munnhulen, spesielt tungen. Smaken kan beskrives som søt, bitter, skart osv. 
  • Deretter kan du spytte ut oljen. Denne delen av testen er den mest kritiske for sluttvurderingen.

3. Visuell analyse

  • Overraskende nok har fargen på olivenoljen lite å si for kvaliteten på oljen.

Husk at det er tre egenskaper enhver extra virgin olivenolje av god kvalitet bør ha - bitterhet, fruktighet og skarphet.

Visste du at vi kan ta deg med på en eksklusiv reise til Istria, en av verdens beste regioner for olivenolje? Her kan du plukke oliven og lære mer om hvordan du kan teste olivenolje som en ekte ekspert. Sjekk ut våre fantastiske opplevelser, eller kontakt oss for mer informasjon.

smaking av olivenolje

Referanse:
  • Flos Olei App - Tasting Techniques 

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert