Flos Olei names Istria the world's best olive oil region, again! | Marqt.no

Verdens beste olivenolje - Flos Olei utnevner Istria til verdens beste region

Pontus Hagman

Flos Olei, verdens mest innflytelsesrike og omfattende guide til olivenoljens verden, utnevner for femte gang på rad, den nordlige regionen i Kroatia som den beste olivenoljeregionen i verden.

De 500 beste olivenoljene oppføres i guiden hvert år. Redaktør og utgiver er italienske Marco Oreggia, som er journalist og vin-og-matkritiker, i tillegg til å være utdannet landbruksingeniør.

Den nye utgaven av Flos Olei, blir ansett som selve bibelen av extra virgin olivenoljer, og inkluderer 70 extra virgin olivenoljer fra Kroatia, hvorav 77 er fra Istria, en fra Krk og en fra Dalmatia.

Istria


Istria

Istria blir ofte beskrevet som det nye Toscana, og er en region med et landskap av duvende åser, pittoreske landsbyer på toppen av åskammene, og et utmerket kjøkken. Istria har en tradisjon med å dyrke oliven i over 2000 år, så dette er vel ikke en stor overraskelse.

Et vitnesbyrd til denne lange tradisjonen er et av de eldste oliventrærne ved Middelhavet, det 1600 år gamle treet på øya Veliki Brijuni, utenfor sørvestkysten av Istria. I tillegg finner dul de eldgamle terrakotta-amforaene, som en gang ble brukt til å transportere og lagre oljen, utstilt i kjelleren på det romerske amfiteateret i Pula.

Old olive tree Istria

Olivenprodusenter i Istria

De fleste olivenprodusentene i Istria er små, familiedrevne foretak som produserer svært begrensede mengder av dette “gylne gullet”. Selv om de ikke klarer å konkurrere med mengden som produseres av italienske eller spanske produsenter, gjør de opp for dette med å lage virkelig eksepsjonelle oljer, hvorav mange er økologiske.

De fleste forhandlerne, slik som Zigante, Oleum Viride Belic, Mate, Clai, Kozlovic og San Canzian er fra denne fantastiske regionen. At den for femte gang har blitt kåret som den beste i verden, er en uvurderlig suksess og stolthet for Istria, våre hardtarbeidende produsenter og oss. Det som er unikt med olivenoljen fra Istria, er de herlige, fruktige, grønne anelsene og den skarpe peppereffekten den har på ganen. Dette er et sikkert tegn på at den inneholder mye polyfenoler, kjemiske sammensetninger som er fulle av sunne antioksidanter.

Flos Olei Hall of Fame 2020

Oleum Viride Belic - olivengården der alt er laget med kjærlighet

I år ble forhandleren vår Oleum Viride anerkjent som det beste selskapet med hjertet i verden, som betyr at alt de gjør blir gjort med stor oppmerksomhet og lidenskap. For ikke å nevne at de fikk 98-poeng ut av 100 mulige for den eksepsjonelle extra virgin oljen.

Du kan se guiden Flos Olei 2020 med de 500 beste olivenoljene i verden her.

OLEA

Referense:

- Marco Oreggia, Flos Olei, The Guide to the world of extra virgin olive oil, 2020

- Marco Oreggia, Flos Olei App, 2020

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert