What are olive oil benefits for skincare? | Marqt.no

Helsefordeler ved bruk av kosmetikk med extra virgin olivenolje?

Katarina Poljak1 comment

Det er mest vanlig å bruke olivenolje i matlaging, men det finnes også en økende trend som går ut på å bruke olivenolje i kosmetikk. Dette er ikke nytt; olivenolje har blitt brukt i kosmetikk i flere århundrer.

Hva du spiser kan ha stor innvirkning på huden, og mange eksperter anbefaler å inkludere extra virgin olivenolje i det daglige kostholdet ditt.

Helsefordeler ved bruk av extra virgin olivenolje i kosmetikk:

  • Extra virgin olivenolje er rik på vitaminer - A, D og K.
  • Extra virgin olivenolje inneholder antioksidanter, og kan være med på å unngå og reversere skader som kommer fra kreftfremkallende ultrafiolett stråling.
  • Extra virgin olivenolje er kjent for å hydrere huden.
  • Extra virgin olivenolje bekjemper bakterier, og å bruke såper med olivenolje vil hjelpe med å redusere bakterier som forårsaker kviser.

Hvordan kan du bruke extra virgin olivenolje i ansiktet?

Du finner olivenolje som en ingrediens i flere ulike kosmetiske produkter, blant annet ansiktsrens, såpe, krem og kroppsrens. 

Det er viktig å merke seg at overdreven påføring av extra virgin olivenolje på huden kan resultere i tette porer og akne, spesielt om du har ekstra sensitiv, tørr, akneutsatt eller oljete hud.

Du kan til og med bruke olivenolje direkte på huden som fuktighetskrem, i små mengder (ved bruk av pipette). Oljen masseres forsiktig inn i huden, og er spesielt fin å bruke på solbrent hud. Husk at kvalitet har stor betydning. Velg derfor premium økologiske extra virgin olivenoljer.

Olivenolje av lav kvalitet vil mest sannsynlig inneholde for mye syre, og er ikke bra for huden. Uansett hva du velger anbefaler vi at du begynner gradvis - bruk små mengder for å se hvordan huden din reagerer.

Kan olivenolje brukes som sminkefjerner?

Blant bruksområdene for olivenolje finner vi sminkefjerning. Ettersom alle har ulike hudtyper, er det viktig å være forsiktig, spesielt hvis du har oljete hud.

EVOO fungerer bra for å bryte ned voksen som finnes i maskara, eyeliner osv. Oljen vil imidlertid ikke fjerne all sminke, men er en god start når det kommer til å fjerne hudsminke. Vi anbefaler dette fremfor kosmetiske produkter som inneholder olivenolje

For mange år siden, da jeg besøkte Japan, var jeg så heldig å oppdage et fantastisk sminkeprodukt med olivenolje som en av hovedingrediensene - DHC renseolje. Dette er den perfekte sminkefjerner, og blant de mest etterspurte produktene i Japan. Jeg anbefaler produktet på det sterkeste - det er ren magi!  dhc cleansing oil make up remover

Olivenoljesåpe

Extra virgin olivenolje av høy kvalitet er en perfekt ingrediens i såpe, ettersom olivenolje er full av antioksidanter. Olivenoljesåper kan ha en rekke soppdrepende og antibakterielle egenskaper.

Olivenolje i bad

Den vakre skuespilleren Sophia Loren har avslørt at olivenoljebad er hemmeligheten bak skjønnhet!

Alt du trenger å gjøre er å tilsette fem spiseskjeer med økologisk olivenolje neste gang du tar et varmt bad. Huden din vil føles myk og glatt.

Sophia Lauren olive oil

Referanser:
Viktig informasjon:

Innholdet du finner på marqt.no er ikke ment som medisinsk veiledning. Du bør kontakte legen din eller annet kvalifisert helsepersonell dersom du har spørsmål angående helse og medisinske tilstander. Du må aldri ignorere profesjonelle råd eller utsette å søke hjelp basert på informasjon du finner på denne nettsiden.

Kommentarer (1)

Salman Ahmad

Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back often. I am also working hard and continuously reading your posts. I will be pleased if an expert like you will review my article about Why Olive Oil is an Excellent Choice for Skin Whitening this will increase my confidence. Thanks

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert