Olive oil production in Croatia | Marqt.no

Produksjon av olivenolje i Kroatia

Katarina Poljak

Lesetid: 1 min

Olivenoljeproduksjon i Kroatia strekker seg helt tilbake til romertiden. 

Dette er hovedsakelig på grunn av det godt egnede klimaet og det utmerkede jordsmonnet som er å finne langs Adriaterkysten.

Olive trees

Produksjonen i Kroatia er fortsatt ganske liten sammenlignet med produksjonen i andre europeiske land, og det er derfor mange som ikke vet så mye om kroatiske olivenoljer. Selv om produksjonen er liten, er det som blir produsert av veldig god kvalitet. Det er derfor ikke overraskende at Flos Olei, verdens ledende guide til olivenolje, har kåret Istria-regionen i Kroatia til verdens beste for femte året på rad.

De mest betydelige regionene som står for en stor del av dyrking og produksjon av oliven er Istria, Kvarner og Dalmatia.

Map Croatia

For øyeblikket finner vi rundt 3.5 millioner trær i Kroatia, og disse er spredt over en overflate som er i underkant av 20,000 hektar. Flertallet av trærne er opp mot 50 år gamle. Det finnes også noen som er over 100 år gamle, men disse er i fåtall. Mange oliventrær har blitt dyrket mer nylig, og er yngre enn ti år.

Det finnes 21,630 olivenlunder i landet, hvor det dyrkes oliven. Et flertall av produsentene er små og familiedrevne, og de produserer begrensede mengder extra virgin olivenolje. Disse små produsentene tar ikke del i den internasjonale konkurransen når det kommer til kvantitet. Når det kommer til kvalitet, derimot, er olivenoljene de produserer fantastiske. Disse olivenoljene kan du finne på MARQT.NO. Alle våre produsenter sørger for at olivene er håndplukket og presset på samme dag for å garantere best mulig kvalitet.

Det er ikke bare vi som synes kroatisk olivenolje er eksepsjonell. Oljene har mottatt flere medaljer og priser i anerkjente, internasjonale konkurranser, blant annet New York International Olive Oil Competition.

Garden of Eden

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert