Lesetid: 1 min
I Middelhavsområdene har olivenolje tradisjonelt blitt brukt i dessertoppskrifter. Olivenolje egner seg overraskende godt i flere ulike desserter!
Oljen tilfører friskhet og fuktighet til desserten, og kan brukes i blant annet kake, kjeks, sjokolademousse og iskrem.
Olivenolje består av sunt fett, i motsetning til smør. Derfor kan det lønne seg å erstatte smør med olivenolje for å få en litt sunnere dessert, med mindre kolesterol og mettet fett. 50 g med smør tilsvarer 3 spiseskjeer olivenolje.
Våre favorittdesserter som inneholder olivenolje er:
- En dæsj olivenolje med appelsinsmak som topping på sjokoladeis.
- Eplepai med extra virgin olivenolje - dette passer perfekt til en lat søndag.
- Myk, deilig gresk melomakarona (julemakroner) med honning og olivenolje. Vi garanterer at dette vil bli en familiefavoritt!