The best ways to use extra virgin olive oil in your desserts | Marqt.no

Olivenolje i desserter

Pontus Hagman

Lesetid: 1 min

I Middelhavsområdene har olivenolje tradisjonelt blitt brukt i dessertoppskrifter. Olivenolje egner seg overraskende godt i flere ulike desserter! 

Oljen tilfører friskhet og fuktighet til desserten, og kan brukes i blant annet kake, kjeks, sjokolademousse og iskrem.

Olivenolje består av sunt fett, i motsetning til smør. Derfor kan det lønne seg å erstatte smør med olivenolje for å få en litt sunnere dessert, med mindre kolesterol og mettet fett. 50 g med smør tilsvarer 3 spiseskjeer olivenolje.

Våre favorittdesserter som inneholder olivenolje er:

  • En dæsj olivenolje med appelsinsmak som topping på sjokoladeis.
  • Eplepai med extra virgin olivenolje - dette passer perfekt til en lat søndag.
  • Myk, deilig gresk melomakarona (julemakroner) med honning og olivenolje. Vi garanterer at dette vil bli en familiefavoritt!

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert