What is the acidity in the extra virgin olive oil? | Marqt.no

Syreinnholdet i olivenolje

Pontus Hagman

Lesetid: 1 min

Syreinnholdet refererer til antallet fettsyreoljer i en olivenolje, og er blant faktorene som er med på å bestemme kvaliteten av en olje. En olivenolje av høy kvalitet har et lavt syreinnhold. Syreinnholdet påvirker ikke smaken på olivenoljen, da syre er smakløst.

Et av kjennetegnene på virgin olivenolje er at den har et syreinnhold på mellom 0.8% og 2%. Syreinnholdet i en extra virgin olivenolje, som er oljen av høyest kvalitet, skal ikke være høyere enn 0.8%. Når en olivenolje utsettes for oksidering og oppbevares på steder den ikke trives, vil syreinnholdet øke, og kvaliteten bli dårligere. I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan olivenolje bør oppbevares.

Det er ikke lenge siden syreinnholdet alltid var oppført på etiketten på produkter. Ettersom dette ofte førte til forvirring blant forbrukere, ble det gjort en endring i EU-loven. Syreinnholdet er ikke lenger oppført, med mindre det oppføres sammen med innholdet av voks, peroksyd og UV-absorpsjon

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert