Boya | Marqt.no

Boya

Pontus Hagman

Boya er laget i Kroatia, og er en kreativ visjon fra den Zagreb -baserte designeren Maja Mesić. Navnet Boya (som betyr farge på kroatisk), er i tillegg til selve ideen, basert på det internasjonale prisbelønnede prosjektet “Det innovative tegneverktøyet”.

Maja Boya

Utviklingsprosessen begynte i 2009, etter å ha vunnet den prestisjetunge prisen “Red Dot Award”. 

Det å vinne «Oscar» i designverdenen var en pådriver til å gjøre Boya til det produktet det er i dag.

Boya jobber daglig med å forbedre produksjonsprosessen, i tillegg til å utvikle visjonen rundt varemerket og fargeutvalget for å kunne komme opp med en annerledes og kreativ løsning til alle. 100 % av produksjonen foregår i Kroatia.

Boya er en myk vokspastell til tegning, fargelegging og maling. Boya fargestifter er utviklet annerledes, formen er kantet, med spisse og runde sider som gjør at du kan tegne linjer i tillegg til å fargelegge overflater eller skygger – hovedelementene i all slags tegning og maling.

BOYA fargestifter etterlater ikke merker på fingrene, bare på papiret.

  • BOYA fargestifter er laget av et material som ligner på myk pastell, men forskjellig fra myk pastell, smuldrer de ikke opp på papiret slik at du slipper å fikse på tegningen, på grunn av den rette mengden voks og parafin, kan du blande farger – hvor intens og kraftig fargen blir bestemmer du med hvor mye trykk du påfører med hånden.
  • BOYA fargestifter er ikke giftige.
  • BOYA fargestifter er ikke vannoppløselige.
  • BOYA fargestifter er mer solide fordi de produseres annerledes.
  • BOYA, et viktig faktum som skiller Boya fargestifter fra andre… og det er mengden materiale per pastell. Den gjennomsnittlige blyantformede fargestiften veier 4 gram, og de som er trekantet veier 8 gram, Boya veier 20 gram – det er mer enn det dobbelte. Derfor er materialet mer solid, brekker ikke like lett, varer lenger og pigmentet er mer intenst og holdbart.
  • BOYA spisser seg selv! Det er ikke behov for å spisse fargestiften etter hvert som den blir brukt, du lager selv en ny spiss og kanter ved bruk… du har alltid en spiss del, slik at du alltid kan tegne en linje, og en kant til å fargelegge, alt er avhengig av hvordan du snur og vender på fargestiften. Det er ingen oppskrift på hvordan du skal holde Boya, brukeren står helt fri til å bruke egne bevegelser.

 

Kjøp Boya fargestifter her.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert