Felicetti | Marqt.no

Felicetti

July 22, 20201 comment

Opprinnelsen til en ekstraordinær pasta

Monograno Felicetti er høydepunktet i Felicettis pasta-håndverk, som de har perfeksjonert siden 1908. Under toppene til Latemar, i hjertet av Val di Fiemme, har menneskets og naturens harmoniske sameksistens gitt opphav til delte mål som først og fremst betyr et ønske om å gjøre ting godt.

Old Felicetti

Felicetti produserer en sunn pasta som symboliserer alt denne uberørte fjellregionen har å tilby.

Pastaens navn gjenspeiler det unike med bestanddelene: Monograno betyr "enkel hvete", med kildevann fra en kilde som ligger 2000 meter over havet, uberørt fjelluft, og en monograno-hvete som er minimalt behandlet, valgt for sin originalitet, sunnhet og ernæringsmessige verdi.

Dette enkle konseptet bak varemerket Monograno – en perfekt balanse mellom vann, luft og semolina - setter denne pastaen på pidestallen av en familiekulinarisk tradisjon basert på mat som er god og viktig i hverdagen.

På samme tid, takket være den utrolige fleksibiliteten, egner den seg perfekt til luksuriøse retter, tilberedt av de mest berømte kokkene med Michelin-stjerner.

Family Felicetti

Det var en gang...

Den delikate renheten av kildevann og den krystallklare fjellluften møter den gyldne hveten.

Mountain air

Valentino ser tilfreds ut, der han står og holder et pastarør mellom fingrene sine. Han er selve symbolet på Felicetti’s tilnærming til produksjon av pasta. Det hele begynte med en magefølelse, og han innså raskt hvilket enormt potensiale som lå i områdets naturlige elementer.

Monograno

Historien til dette unike prosjektet ligger i navnet. En enkelt hvetesort, en enkelt mølle som kverner melet, og sist, men ikke minst, et enkelt mål: jakten på kvalitet. For Felicetti betyr dette å produsere mat som er både sunn og velsmakende.

Wheat

Den hemmelige ingrediensen er vann

Felicetti legger vekt på at vannet skal være rent og uforurenset. Dette er grunnen til at vannet de bruker strømmer direkte fra kilden til pastafabrikken.

Water

Den krystallklare luften

Så er det tid for tørking av deigen! Et av de viktigste elementene i denne prosessen er den rene, uforurensede luften i Dolomittene. Fjelluften, som finnes der oppe blant steiner, skoger og isbreer, har vist seg å være en uvurderlig ressurs i pastaproduksjonen.

Air Dolomites

Kommentarer (1)

Mats Hagman on July 12, 2020

Very good text and pictures. Makes me one of your customers. Maybe one could add a picture of the product/boxes in the end och text?

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert