Felicetti - pasta producer | Marqt.no

Pasta produsent Felicetti

Katarina Poljak1 comment

Felicetti - the origins of an extraordinary pasta

Monograno Felicetti er en av Felicetti’s mest suksessfulle kolleksjoner. De har perfeksjonert kunsten å lage pasta, og det hele begynte i 1908, i hjertet av Dolomittene, blant Latemar-fjellene.

Det var Valentino Felicetti, født i 1864, som var grunnleggeren av pastaprodusenten Felicetti. Felicetti har perfeksjonert kunsten å lage pasta, og det hele begynte i 1908, i hjertet av Dolomittene, blant Latemar-fjellene. På 1920-tallet ble ansvaret for å drive pastafabrikken gitt til Emilio, hans eldste sønn. Alt arbeidet ble gjort for hånd, og de produserte mellom 10 og 12 tonn pasta daglig.

Old Felicetti

I 1970 var det Emilio's sønn, Valentino, som overtok, og i 1995 kom også tre søskenbarn inn i bildet - Riccardo, Paolo og Stefano. Alle tre ble satt i topplederstillinger, mens Valentino offisielt fikk rollen som president i Felicetti. Disse endringene skulle bli starten på deres internasjonale ekspansjon.

Felicetti kombinerer tradisjonelle metoder (bronsestøping) med nymoderne teknologi. Som et resultat genererer de 90% av energien de har tilgang på. Felicetti er opptatt av at produksjonen har så liten miljøpåvirkning som mulig.

the best organic pasta Felicetti

Monograno Felicetti

Felicetti produserer en sunn økologisk pasta som symboliserer alt denne uberørte fjellregionen har å tilby.

I 2004 utviklet de Monograno Felicetti-kolleksjonen som består av førsteklasses pasta, med et mål om å møte de krevende behovene til både forbrukere og profesjonelle i bransjen. Monograno Felicetti er i dag en av Felicetti’s mest suksessfulle kolleksjoner.

Monograno Felicetti-kolleksjonen går ut på et enkelt konsept - å finne frem til den perfekte balansen mellom vann, luft og semulegryn, for å lage økologisk pasta som smaker godt. Navnet ‘Monograno Felicetti’ gjenspeiler kolleksjonens unike komponenter. Monograno betyr "single wheat", som er minimalt bearbeidet og som velges basert på originalitet, sunnhet og næringsinnhold.

organic pasta

Felicetti ønsker at pastaen skal være ren og uforurenset. Det er derfor Felicetti bruker rent vann fra en kilde som ligger 2,000 meter over havnivå i pastaproduksjonen. Vannet får de lett tilgang til fra bekker som leder direkte til fabrikken. Felicetti har ett mål: å oppnå kvalitet. For Felicetti betyr dette å produsere velsmakende, sunn og økologisk pasta. Felicetti vil at pastaen de produserer skal være ren og uforurenset. Derfor bruker de rent vann fra en kilde som ligger 2,000 meter over havnivå i produksjonen. Vannet får de lett tilgang til fra bekker som leder direkte til fabrikken. Felicetti har ett mål: å oppnå kvalitet. For Felicetti betyr dette å produsere velsmakende, sunn og økologisk pasta.

Water

Monograno Felicetti er økologisk pasta som har kapret hjertene (og appetitten) til alt fra Michelin-kokker til matinteresserte verden over.

the best organic pasta in the world

Monograno Felicetti er økologisk pasta som har kapret hjertene (og appetitten) til alt fra Michelin-kokker til matinteresserte verden over. Oppdag helt nye pastasmaker, laget med ulike, unike hvetesorter. Fra urgammel Matt durumhvete, til velduftende Farro, og fra KAMUT Khorasan med et preg av Midtøsten, til fyldige og autentiske Il Cappelli. Hveten til Felicetti dyrkes naturlig, på steder med passende klimaforhold, og tar utgangspunkt i standarden for økologisk landbruk. Felicetti jobber mot et mål - å beskytte miljøet og å fremme et sunnere kosthold.

the best organic pasta

Kjøp Monograno Felicetti økologisk pasta her

Kommentarer (1)

Mats Hagman

Very good text and pictures. Makes me one of your customers. Maybe one could add a picture of the product/boxes in the end och text?

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert