Halo Dish Covers | Marqt.no

Halo Dish Covers

Katarina Poljak

Halo Dish Covers har skapt et nytt håp i Sør-Afrika, både gjennom etableringen av flere høyst nødvendige arbeidsplasser, og ved at de oppfordrer og inspirerer til en mer bærekraftig livsstil gjennom sine gjenbrukbare produkter.

De har en helt ny tilnærming til hjemmet, matlaging og til en bærekraftig livsstil. Med vakre prints designet av lokale kunstnere og miljøvennlig innpakning, forteller Halo en unik og slående historie.

Halo dish covers

Tid for forandring

Hovedfokuset er å utvikle og selge produkter med mening, som er funksjonelle og som kan lages av kvinner som arbeider hjemmefra. Spaza ville utgjøre noe og inspirere til forandring, og målet har vært å skape muligheter for unge mennesker i Sør-Afrika. Dette var et viktig steg i riktig retning for samfunnet, for å sørge for både bedre arbeidsvilkår og en miljøvennlig tilnærming der man bruker og kaster mindre.

Laget i Sør-Afrika

Arbeidsledigheten i Sør-Afrika er sjokkerende høy, og ligger på 29.1%. Av de under 25 er 58.2% arbeidsledige.

For øyeblikket arbeider Halo i samarbeid med eksisterende produsenter som allerede har nødvendige fasiliteter og syersker, men som tidligere ikke har hatt tilstrekkelig med arbeidsmengde til å kunne støtte og finansiere de ansatte. Halo-teamet samarbeider nært med produsentene, samt veiledere og opplæringsinstitusjoner, for å sørge for at de ansatte får god opplæring og at produktene er av høy kvalitet og produseres på en bærekraftig og effektiv måte.

En fantastisk mulighet for kunstnere

To ganger i året arbeider Halo-teamet med å utvikle nye design. De deler en utlysning på universiteter, sosiale medier og deres egen database for nykommere, der de inviterer unge designere til å bidra. For å søke må de sende inn en pitch på en side som tar utgangspunkt i et tema de selv kan velge. 

Designerne får ikke bare jobberfaring og penger; de får også muligheten til å fortelle sin historie og til å gjøre verden til et bedre sted gjennom sin kunst.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert