Solana Nin | Marqt.no

Solana Nin

Pontus Hagman1 comment

Nin-salt er det originale havsaltet, ubearbeidet og således rikt på naturlige mineraler.

På Nin Saltworks produseres ikke saltet med maskiner. Det er heller ikke menneskeskapt. Saltet produseres av naturen, ved hjelp av solen, havet og vinden. Saltet fra Nin er økologisk, terapeutisk og biodynamisk fordi i produksjonen, deltar foruten mennesker, også et mangfoldig dyreliv.

Old photo solana

Nin-salt er det originale havsaltet, ubearbeidet og således rikt på naturlige mineraler.

Nin Saltworks ble grunnlagt i 1957, og er et av de få saltverkene som produserer salt naturlig og økologisk, og dateres helt tilbake til romertiden. De fleste saltverk produserer salter i produksjonsanlegg med industrielle prosesser. Det gjør ikke Nin SaltWorks.

Solana Nin old photos


Salt samles inn på åpne saltfelt, der bassengene fylles med sjøvann om våren. Utover våren og sommeren fordamper vannet, og på bunnen blir havsaltet liggende igjen. Det “høstes” manuelt om sommeren.

Solana

Nin salt er stolt over å være BIO-merket

Nin-salt er stolte over tildelingen av BIO-sertifikatet i desember 2015. Dermed har Nin Saltworks blitt det eneste saltverket på Adriaterhavskysten som har mottatt dette miljøsertifikatet.

Miljøsertifiseringsprosjektet ble samfinansiert av EU, gjennom European Regional Development Fund og det kroatiske departementet for entreprenørskap og håndverk. Prosjektet med tittelen “The Flower of Salt and business” – den økologiske produksjonen av spiselig og terapeutisk salt, bekrefter at Nin-salt produseres økologisk. Det bekrefter også at Solana Nin har brukt tradisjonelle metoder, som også er miljøvennlige, i flere generasjoner.

Bio salt

Les mer:

Kommentarer (1)

Marina

Past several years i am only using fleur de sal, as it is much more healthy salt than regular one. This one is special with rich and intense flavor, and i use it on daily base.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert