Terra Ceramica Ceramic Studio | Marqt.no

Terra Ceramica Keramikk-Studio

Pontus Hagman

Tea studerte ved kunst- og håndverkshøyskolen som billedhugger. Etter at mastergraden var i boks, bestemte hun seg for å følge drømmene og starte opp et eget atelier for produksjon av de magiske knipekoppene.

Tea ville at hvert arbeid skulle formidle sin egen sjel og karakter… for å gjenspeile reisen gjennom utforskning og læring.

Terra Ceramica

Historien om Terra Ceramica 

Av og til føles det som at Tea har gjort dette hele livet. Hun gikk ut av kunsthøyskolen i Split med skulptør som hovedfag, hun tok senere master i samme faget på kunstakademiet ved universitetet i Split. Etter at den akademiske utdannelsen var avsluttet, begynte ting umiddelbart å utvikle seg. Hun har alltid hatt et ønske om å skape, og hver steg hun tok har tatt henne dit hun er i dag.

Etter master, satset Tea stort og bestilte en keramikkovn fra Tyskland, hun kjøpte et halvt tonn leire og begynte å forme drømmene til virkelighet. Hun begynte å lage unike arbeider til bruk i hjemmet. Hun fikk igjen for innsatsen, de berømte knipekoppene med overdimensjonerte hanker, tallerkener og boller i jordfarger fant mange beundrere og lojale kunder over hele verden.

Terra

I begynnelsen satt hun inne med den samme frykten som mange kunstnere sliter med, spesielt de som kommer fra ekstremt ikke-kommersielle retninger som billedhugging, det store spørsmålet var om hun vil klare å leve av arbeidet.

Mange av oss er redde for at vi ikke klarer å leve av jobben som kunstner. Denne frykten er faktisk til stede fremdeles, selv om hun har en vellykket, etablert bedrift. Det finnes ingen garanti for at du ikke plutselig vil stå der på bar bakke. Min oppskrift på å overvinne frykten, gjelder fremdeles i dag – og det er å jobbe, jobbe og jobbe. Den massive energien du legger ned i noe, må gi avkastning. Dette er godt kjent blant idrettsutøvere. Selv når treningen er på det tøffeste, når du føler du bare har lyst til å gi opp – det er da du får mest igjen både mentalt og ellers.

Tea Radic

Det tok tid å få den endelige formen på knipekoppene. 

Det tar et par dager å lage en kopp, som i dag er det produktet som selger best.

Noen detaljer ble endret underveis, men basisen er fremdeles den samme. Når du studerer koppene fra siden, ser de veldig enkle ut, men enkle ting er vanligvis alt annet enn enkle. Det å gjøre koppen annerledes enn de mange andre tusen koppene på markedet, samtidig som utseendet og designet skal være gjenkjennelig, er ikke enkelt. Hun fokuserte først på formen av selve koppen, senere kom trykket og endelig design.

Pinch cup

Hun legger egne følelser i arbeidet, og hun er glad når hun kan jobbe på den måten. Tea tror hemmeligheten bak suksessen ligger i at folk verdsetter ærlighet. Hun liker selv å kjøpe og støtte produkter der hun føler det står en .ærlig person, og en autentisk historie bak produktet. Det er det som gir mest verdi i arbeidet.

Fika

I dag, mer enn noen gang, settes det stor pris på det som er håndlaget, og slike produkter får stadig mer innpass i de tusen hjem. Gjenstander som lages i et begrenset antall, signert med for- og etternavn, er ting som har sjel. Det er veldig viktig å være miljøbevisst og ta med i betraktningen alle de negative innvirkningene vi har på miljøet. Tea foretrekker, akkurat som oss, å støtte småprodusenter, istedenfor kaldt maskineri og masseproduksjon.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert