Conchiglioni with peas, mint, ricotta and prosciutto | Marqt.no

Conchiglioni med erter, mint, ricotta og parmaskinke

Katarina Poljak

Conchiglioni er den perfekte pastatypen til denne retten. Formen gjør at den holder på parmaskinken og ricottaen, og de gode, rike smakene fremheves. Når det ikke er sesong for erter anbefaler vi at du bruker frosne erter i denne retten.

4 PORSJON

Ingredienser:

  • 500 g conchiglioni
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 2 kopper ferske engelske erter, blansjert og lagt i isvann. Eventuelt fryste erter.
  • 4 mintblader, hakket
  • 4 skiver parmaskinke av høy kvalitet, hakket
  • 1 ss ricotta
  • ½ håndfull persille, hakket
  • ½ kopp tørr hvitvin
  • 2 ss olivenolje av høy kvalitet

Slik gjør du:

  1. Smak til med revet parmesan og salt.
  2. Kok pastaen i lettsaltet vann og følg instruksene på emballasjen.
  3. Surr hvitløken i olivenolje i en stor panne som har plass til pastaen.
  4. Tilsett parmaskinke og sørg for at den blir gjennomvarm.
  5. Tilsett erter.
  6. Ta pannen av varmen og bland sammen med den kokte pastaen, ricotta, mint og persille.
  7. Bland sammen og sørg for at ricottaen er blandet ut. Pass på å ikke ødelegge pastaskjellene.
  8. Topp med revet parmesan.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert