Creamy beetroot risotto | Marqt.no

Kremet rødbetrisotto

Pontus Hagman

Et eventyr fra stekeovnen! Denne herlige risottoen lages enkelt og greit i stekeovnen, så du slipper å stå i evigheter å røre i grytene.

4 PORSJONER

Forberedelsestid: 10 min

Matlagingstid: 1h 15 min

Ingredienser:

● 500 g fersk rødbet

● 2 ss extra virgin olivenolje

● 2 ss smør

● 150 ml hvitvin

● 1 løk, finhakket

● 7 dl varm grønnsaksbuljong

● En håndfull revet parmesan

● 4 ss rømme

● En håndfull hakket dill

● Salt

● Pepper

Slik gjør du:

1. Varm opp stekeovnen til 180 °C (vifte) 160°C (gass) 4.
2. Skrell og del opp rødbetene i store skiver.
3. Legg aluminiumsfolie på et stekebrett, smøres med 1 ss olivenolje, salt og pepper.
4. Stek rødbetene i 1 time til de er myke.
5. Varm 1 ss olivenolje med smøret i en ildfast gryte med lokk.
6. Tilsett løk og hvitløk, stekes blanke i 3-5 minutter.
7. Rør inn risen til den er dekket med smør og olje.
8. Tilsett hvitvin, la blandingen småkoke i 5 minutter.
9. Rør godt, hell deretter i buljongen. Rør igjen, sett på lokk og sett i ovnen.
10. Stekes i 15 minutter inntil risen er myk.
11. Ta rødbetene ut av ovnen.
12. Bruk stavmikser for å lage puré av en ¼-del av rødbetene.
13. Hakk opp resten av rødbetene i små biter.
14. Rør inn det meste av parmesanen, rødbetpureen og hakkede rødbeter i risottoen.
15. Serveres med en rømmeklatt, og toppet med dill og ekstra parmesan.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert