Prøv ut denne fantastiske oppskriften av Antonio Carluccio, også kjent som gudfaren av italiensk matlaging. Som har skrevet i boka si:
"For noen år siden spurte noen meg om jeg kunne lage en vegetarisk matrett med pasta. Jeg gikk rett på kjøkkenet, fant frem nok squash og spinat til å lage en matrett, blandet de sammen med pennoni (store pastarør fra Puglia), og det var det."
Siden da har matretten vært å finne på Carluccio’s meny, og hver gang noen bestiller retten gis 50p til veldedighet. Dette har vært så vellykket at nesten en million pund har blitt donert til veldedighet i løpet av de siste åtte årene!"
Ingredienser:
- 300 g Pennoni
- 600 g babyspinat
- 2 mellomstore egg, pisket
- 1 hvitløksfedd, skrelt og knust
- en klype av nyrevet muskatnøtt
- 50 g brødsmuler fra ferskt brød
- 20 g Parmesan
- extra virgin olivenolje
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- Begynn med spinatbollene. Kok spinatbladene i saltet vann i et par minutter. Øs ut bladene og avkjøl.
- Skvis ut vannet og hakk spinatbladene med kniv. Pass på at bitene ikke er for små.
- Bland spinaten med egg, hvitløk, muskat, brødsmuler og parmesan. Form boller på størrelse med en stor valnøtt og stek de i olje til de er brune på alle sider. Sett til side.
- Kok pastaen i rikelig med saltet vann til den er al dente.
- Til sausen: varm olivenolje i en stor gryte og tilsett hvitløk, chili og squash. Stekes i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Bland pastaen med sausen og fordel på tallerkener.
- Til slutt kan du toppe med parmesan og 4-5 spinatboller.