Pennoni Giardiniera with courgette sauce and spinach balls | Marqt.no

Pennoni Giardiniera med squashsaus og spinatboller

Katarina Poljak

Prøv ut denne fantastiske oppskriften av Antonio Carluccio, også kjent som gudfaren av italiensk matlaging. Som har skrevet i boka si:

"For noen år siden spurte noen meg om jeg kunne lage en vegetarisk matrett med pasta. Jeg gikk rett på kjøkkenet, fant frem nok squash og spinat til å lage en matrett, blandet de sammen med pennoni (store pastarør fra Puglia), og det var det."

Siden da har matretten vært å finne på Carluccio’s meny, og hver gang noen bestiller retten gis 50p til veldedighet. Dette har vært så vellykket at nesten en million pund har blitt donert til veldedighet i løpet av de siste åtte årene!"

Ingredienser: 

  • 300 g Pennoni
  • 600 g babyspinat
  • 2 mellomstore egg, pisket
  • 1 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • en klype av nyrevet muskatnøtt
  • 50 g brødsmuler fra ferskt brød
  • 20 g Parmesan
  • extra virgin olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Begynn med spinatbollene. Kok spinatbladene i saltet vann i et par minutter. Øs ut bladene og avkjøl.
  2. Skvis ut vannet og hakk spinatbladene med kniv. Pass på at bitene ikke er for små.
  3. Bland spinaten med egg, hvitløk, muskat, brødsmuler og parmesan. Form boller på størrelse med en stor valnøtt og stek de i olje til de er brune på alle sider. Sett til side.
  4. Kok pastaen i rikelig med saltet vann til den er al dente.
  5. Til sausen: varm olivenolje i en stor gryte og tilsett hvitløk, chili og squash. Stekes i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. 
  6. Bland pastaen med sausen og fordel på tallerkener. 
  7. Til slutt kan du toppe med parmesan og 4-5 spinatboller.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert