Carlo Cracco er kjent som en av Italia’s mest kjente kokker. Han er Michelin-kokk og Monograno Felicetti-pasta er blant det han liker best. Du kjenner han kanskje som dommer i “The Final Table”, et matprogram på Netflix. Carlo Cracco tar ofte utgangspunkt i tradisjonelle oppskrifter fra Milano og gir de en moderne vri. Prøv ut denne spaghettoni-oppskriften!
Porsjoner: 4 personer
Ingredienser:
- 320 g Spaghettoni
- 100 g mini-blekksprut
- 4 reddik
- 2 x 4 g blekksprutblekk
- 1 hvitløksfedd
- 3 kjørvelblader
- extra virgin olivenolje
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- Rens blekkspruten.
- Skjær reddiken i tynne skiver på en mandolin.
- Kok pasta i rikelig med saltet vann. Mens pastaen koker kan du steke blekkspruten i en stekepanne med litt olivenolje og et hvitløksfedd (ikke skrelt).
- Bland ut blekksprutblekket i litt vann i en stekepanne. Når pastaen er ferdig kokt kan du blande disse.
- Server pastaen på en tallerken. Ha over den stekte blekkspruten og reddikskivene, og garner med kjørvelblader.