The best Bolognese pasta (and the only one you need to know) | Marqt.no

Den beste pasta Bolognese (og den eneste du trenger å kunne lage)

Katarina Poljak

Den viktigste ingrediensen i denne tradisjonelle bolognesesausen er tålmodighet. Den må kokes på lav varme og tilberedes sakte for å oppnå alle de gode smakene.

Bolognese passer best sammen med tagliatelle, men smaker også fantastisk til ruglete, korte pastatyper som penne rigate.

Matlagingstid: 3 timer

Porsjon: 4 people

Ingredienser: 

  • 1 boks Monograno Felicetti økologisk tagliatelle
  • extra virgin olivenolje
  • 1 mellomstor løk, hakket
  • 1 selleristilk, hakket
  • 1 liten gulrot, skrelt, hakket
  • 500 g kjøttdeig (20% fett)
  • Kosher-salt
  • 85 g pancetta i tynne skiver, hakket
  • ¼ kopp tomatpuré
  • 1 laurbærblad
  • 2 kopper (eller mer) hjemmelaget kyllingkraft eller økologisk kyllingbuljong kjøpt i butikken
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp helmelk
  • ½ kopp Parmigiano Reggiano, revet

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, selleri og gulrot, enten for hånd eller i matprosessor. Legg de hakkede grønnsakene i en liten bolle.
  2. Heat good extra virgin olive oil in a large pot over medium.
  3. Varm pancettaen i en panne ved middels varme, til pancettaen er sprø (6-8 minutter).
  4. Tilsett den hakkede løkblandingen til pannen og la den koke til grønnsakene er myke (6-8 minutter). Rør om av og til.
  5. Tilsett kjøttet og la det trekke i 5-7 minutter til. Deretter kan du tilsette vinen.
  6. Skru ned varmen til middels-lav. Hakk kjøttet med en treskje, til vinen har fordampet og overflaten av pannen er ganske tørr. Gjør dette i 12-15 minutter, til kjøttet er hakket i små biter. Det krever litt innsats, men det er fullt lov med pauser.
  7. Tilsett tomatpuré, laurbærblad og muskat og kok sammen. Rør om av og til, til tomatpurén har fått en mørkere farge (ca. 5 minutter).
  8. Tilsett buljong, melk og en klype salt.
  9. Skru ned varmen til det laveste og la det småkoke mens du rører om av og til, til kjøttet er mørt (2–2½ timer). Varmen skal være så lav at det nesten ikke koker. Når den er ferdig skal sausen ha samme konsistens som en sloppy joe-blanding.
  10. Dersom væsken i sausen forsvinner før kjøttet er helt mørt kan du tilsette ½ kopp kraft og la det koke lenger.
  11. Ta ut laurbærbladet.
  12. Smak på sausen og smak til med salt. Sørg for at sausen holdes varm.
  13. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente (ca. 2 minutter mindre enn det som er skrevet på pakken).
  14. Bland pastaen inn i sausen.
  15. Tilsett 1 kopp pastavann og ½ kopp parmesan.
  16. Skru opp varmen til middels varme, til det koker. Rør jevnlig. La det koke til pastaen er al dente og sausen er tykkere (2 minutter).
  17. Legg pastaen på en tallerken og topp med parmesan.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert