Denne ovnsbakte pastaretten har en fantastisk duft av sopp og passer perfekt til kalde vinterdager. Timballo er en italiensk, ovnsbakt pastarett, som kan minne om gryterett.
Ingredienser:
- 500 g Penne Rigate
- 500 g fersk eller frossen sopp
- 150 g Grana Padano ost, revet
- extra virgin olivenolje
- salt
For pasta matta:
- 250 g mel
- 120 ml unkent vann
- 1 ss extra virgin olivenolje
- salt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180°C.
- Begynn med å forberede deigen som pastaen skal legges i. Denne deigen kalles "pasta matta" eller "crazy dough" i Italia. For å lage pasta matta må du blande sammen mel, vann og extra virgin olivenolje.
- Ha olivenolje, hvitløk og sopp i en stekepanne og stek ved middels varme. Ha i en klype salt.
- Kok Penne Rigate til den er al dente. Hell av vannet og ha pastaen i stekepannen med sopp. Tilsett rikelig med revet Grana Padano eller Parmigiano Reggiano.
- Kjevle ut halvparten av pasta matta-deigen til den er tynn, og legg den i en form. Ha deretter i pasta- og sopp-blandingen og dekk med resten av deigen. Skjær av ekstra deig og klem godt sammen langs kantene slik at den er helt forseglet.
- Sett i forvarmet ovn på 180°C i omtrent 30 minutter.
- Ta den ut og avkjøl. Skjær opp og nyt!