Timballo pasta with mushrooms (baked pasta) | Marqt.no

Timballo med pasta og sopp (ovnsbakt)

Katarina Poljak

Denne ovnsbakte pastaretten har en fantastisk duft av sopp og passer perfekt til kalde vinterdager. Timballo er en italiensk, ovnsbakt pastarett, som kan minne om gryterett.

Ingredienser:

  • 500 g Penne Rigate
  • 500 g fersk eller frossen sopp
  • 150 g Grana Padano ost, revet
  • extra virgin olivenolje
  • salt

For pasta matta:

  • 250 g mel
  • 120 ml unkent vann
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180°C.
  2. Begynn med å forberede deigen som pastaen skal legges i. Denne deigen kalles "pasta matta" eller "crazy dough" i Italia. For å lage pasta matta må du blande sammen mel, vann og extra virgin olivenolje.
  3. Ha olivenolje, hvitløk og sopp i en stekepanne og stek ved middels varme. Ha i en klype salt.
  4. Kok Penne Rigate til den er al dente. Hell av vannet og ha pastaen i stekepannen med sopp. Tilsett rikelig med revet Grana Padano eller Parmigiano Reggiano.
  5. Kjevle ut halvparten av pasta matta-deigen til den er tynn, og legg den i en form. Ha deretter i pasta- og sopp-blandingen og dekk med resten av deigen. Skjær av ekstra deig og klem godt sammen langs kantene slik at den er helt forseglet.
  6. Sett i forvarmet ovn på 180°C i omtrent 30 minutter.
  7. Ta den ut og avkjøl. Skjær opp og nyt!

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert