Grilling the Brazilian way with Eduardo - homemade burgers and ribeye | Marqt.no

Grill på den brasilianske måten - lær å lage hjemmelagde burgere og grille kjøtt

June 14, 2021

Lær mer av den lidenskapelige kokken Eduardo, som bestemte seg for å gi opp sin suksessfulle karriere som advokat for å følge drømmen sin - matlaging! Eduardo vil blant annet vise oss sin egen tolkning av og oppskrifter på velsmakende, hjemmelagde burgere, samt noen tips og triks når det kommer til grilling av kjøtt på den brasilianske måten!

Visste du at den brasilianske grilltradisjonen begynte i de sørlige delene av landet? Det er her kokken vår Eduardo, en ekte gaucho (brasilianske cowboyer) kommer fra, nærmere bestemt Rio Grande do Sul.

Når vi lager brasiliansk mat er det nærmest en selvfølge at vi begynner med caipirinha!

Caipirinha/Capiroska ingredienser:

  • 2 doser med Vodka eller Cachaca
  • 2 ss hvitt sukker
  • 2 lime
  • isbiter

Hjemmelaget hamburger (en porsjon)

  • 200 g ribbe eller kjøttdeig med 15-20% fett dersom du ønsker å tilberede det i panne og 25-30% fett dersom du ønsker å grille kjøttet (ja, kjøttet må ha litt fett for at det skal bli saftig)! Viktig: spør slakteren om å kverne kjøttet kun en gang!
  • 1 brioche eller hamburgerbrød av høy kvalitet
  • 50 g Gorgonzola eller Cheddar (avhengig av hva du foretrekker)
  • 50 g bacon
  • 50 g majones
  • 2 hvitløksfedd
  • 50 ml olivenolje
  • 1 rødløk
  • 100 g hvitt sukker
  • 20 ml Shoyu-saus eller soya-saus
  • 1 ts fint salt
  • 1 ts sort pepper, malt
  • 1 ts paprika

Ribbe (en porsjon)

  • 1 entrecote
  • 1 ts parrilla eller kosher-salt (eventuelt fint salt)
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts paprika

Steak

Chimichurri-saus

  • 1 persille
  • 1 mynte
  • 1 rosmarin
  • 1 sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 200 ml olivenolje
  • 1 ts fint salt
  • 1 ts sort salt, malt

chimichurri

Kjøkkenutstyr brukt av Eduardo:

  • grill eller en stor stekepanne
  • et stort glass
  • kokkekniv
  • sagkniv
  • skjærefjøl
  • treskje
  • tallerkener
  • stekespade til kjøtt eller klype
  • rivjern

Video: masterclass med Kokk Eduardo

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert