For mange av oss er salat det første vi tenker på når vi snakker om olivenolje i kombinasjon med mat.
Vi elsker salat, og har derfor lyst til å dele noen enkle og deilige salatdressinger laget med olivenolje. Når du lærer å lage din egen salatdressing vil du aldri se deg tilbake. Dressing til salat er enkelt å lage, og du trenger få ingredienser. Disse oljedressingene er også bra for helsen! De inneholder ingen tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, i motsetning til dressinger som kjøpes på butikken.
Gjør din egen vri på oppskriftene dersom du ønsker det. Disse dressingene tar kun mellom 5 og 10 minutter å lage!
1. Klassisk fransk salatdressing - vinaigrette
Ingredienser:
- 120 ml extra virgin olivenolje
- 40 ml valgfri eddik
- 1 ss Dijonsennep
- 1 ss honning
- 2 medium hvitløksfedd (presset)
- smak til med en klype salt og fersk svart pepper.
Fremgangsmåte: Bland sammen alle ingrediensene.
Passer til: salat, grønnsaker og frukt.
Oppbevaring: Denne vinaigretten holder i 7-10 dager i kjøleskapet.
2. Kremet yoghurtdressing
Ingredienser:
- 80 ml extra virgin olivenolje
- 90 g gresk yoghurt
- 2 ss fersk sitronjuice
- 1 ss hvitvinseddik
- ½ ts sukker
- 2 hvitløksfedd (hakket)
- ½ ts tørket dill
- smak til med en klype salt og fersk svart pepper
Fremgangsmåte: Tilsett alle ingrediensene i en bolle og visp sammen. Sett dressingen i kjøleskapet før servering.
Passer til: agurksalat, romanosalat og annen sprø salat, grillet kjøtt.
Oppbevaring: Denne holder i kjøleskapet i 3-4 dager.
3. Dressing til cæsarsalat
Ingredienser:
- 120 ml extra virgin olivenolje
- 1 hvitløksfedd (presset)
- 50 g finrevet parmesan
- 1 eggeplomme
- 1 ss fersk sitronjuice
- 4 ansjos
- 1 ts Worcestershiresaus
- smak til med salt og pepper.
Fremgangsmåte:
- Bland sammen parmesan, egg, ansjos, hvitløk, sitronjuice og Worcestershiresaus i kjøkkenmaskin.
- Tilsett olivenolje sakte, frem til dressingen får en jevn konsistens.
- Smak til med salt og pepper.
Oppbevaring: Denne cæsarsalat-dressingen holder i kjøleskapet i opptil en uke.