3 classic salad dressings with olive oil that everyone should try | Marqt.no

3 klassiske salatdressinger med olivenolje som du må prøve

Katarina Poljak

For mange av oss er salat det første vi tenker på når vi snakker om olivenolje i kombinasjon med mat.

Vi elsker salat, og har derfor lyst til å dele noen enkle og deilige salatdressinger laget med olivenolje. Når du lærer å lage din egen salatdressing vil du aldri se deg tilbake. Dressing til salat er enkelt å lage, og du trenger få ingredienser. Disse oljedressingene er også bra for helsen! De inneholder ingen tilsetningsstoffer og konserveringsmidler, i motsetning til dressinger som kjøpes på butikken.

Gjør din egen vri på oppskriftene dersom du ønsker det. Disse dressingene tar kun mellom 5 og 10 minutter å lage!

salad dressing

1. Klassisk fransk salatdressing - vinaigrette

Ingredienser:

  • 120 ml extra virgin olivenolje
  • 40 ml valgfri eddik
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 2 medium hvitløksfedd (presset)
  • smak til med en klype salt og fersk svart pepper.

Fremgangsmåte: Bland sammen alle ingrediensene.

Passer til:
salat, grønnsaker og frukt.

Oppbevaring:
Denne vinaigretten holder i 7-10 dager i kjøleskapet.

Greek yoghurt dressing

2. Kremet yoghurtdressing

Ingredienser:

  • 80 ml extra virgin olivenolje
  • 90 g gresk yoghurt
  • 2 ss fersk sitronjuice
  • 1 ss hvitvinseddik
  • ½ ts sukker
  • 2 hvitløksfedd (hakket)
  • ½ ts tørket dill
  • smak til med en klype salt og fersk svart pepper

Fremgangsmåte: Tilsett alle ingrediensene i en bolle og visp sammen. Sett dressingen i kjøleskapet før servering.

Passer til:
agurksalat, romanosalat og annen sprø salat, grillet kjøtt.

Oppbevaring:
Denne holder i kjøleskapet i 3-4 dager.

Caesar salad

3. Dressing til cæsarsalat

Ingredienser:

  • 120 ml extra virgin olivenolje
  • 1 hvitløksfedd (presset)
  • 50 g finrevet parmesan
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss fersk sitronjuice
  • 4 ansjos
  • 1 ts Worcestershiresaus
  • smak til med salt og pepper.

Fremgangsmåte:

  1. Bland sammen parmesan, egg, ansjos, hvitløk, sitronjuice og Worcestershiresaus i kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett olivenolje sakte, frem til dressingen får en jevn konsistens.
  3. Smak til med salt og pepper.

Oppbevaring: Denne cæsarsalat-dressingen holder i kjøleskapet i opptil en uke.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert