Denne oppskriften, der det benyttes rå ingredienser for å lage en marinert kålsalat med olivenolje, sitron og hvitløk – er en rask og virkelig deilig måte å få i seg dages rasjon med grønnsaker.
4 PORSJONER
Tid: 5 min
Ingredienser:
- 1 haug mørt ung grønnkål
- juice av 1 sitron
- 1 stor fedd hvitløk, hakket fint
- 1 grønn paprika, skivet
- 1 rød paprika, skivet
- friske grønnsaker etter eget valg
- 1 til 2 ss ekstra virgin olivenolje
- havsalt etter smak
Slik gjør du:
- Del opp kålen i 1–2 cm brede strimler.
- Pisk varsomt sammen sitron, hvitløk og olivenolje, blandingen vendes inn i kålen. Smakes til med krydder. Sørg for at kålen er godt dekket, den bør være glinsende.
- La kålen marinere i minst 3 timer eller helst over natten for å bli mør.