Raw lemon garlic kale salad | Marqt.no

Rå marinert kålsalat med sitron og hvitløk

Pontus Hagman

Denne oppskriften, der det benyttes rå ingredienser for å lage en marinert kålsalat med olivenolje, sitron og hvitløk – er en rask og virkelig deilig måte å få i seg dages rasjon med grønnsaker. 

4 PORSJONER

Tid: 5 min

Ingredienser:

  • 1 haug mørt ung grønnkål
  • juice av 1 sitron
  • 1 stor fedd hvitløk, hakket fint
  • 1 grønn paprika, skivet
  • 1 rød paprika, skivet
  • friske grønnsaker etter eget valg
  • 1 til 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • havsalt etter smak

Slik gjør du:

  1. Del opp kålen i 1–2 cm brede strimler.
  2. Pisk varsomt sammen sitron, hvitløk og olivenolje, blandingen vendes inn i kålen. Smakes til med krydder. Sørg for at kålen er godt dekket, den bør være glinsende.
  3. La kålen marinere i minst 3 timer eller helst over natten for å bli mør.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert