What is the difference between fleur de sel and Maldon salt? | Marqt.no

Hva er forskjellen mellom fleur de sel og Maldonsalt?

Pontus Hagman

Fuktighet

Hovedforskjellen er at fleur de sel har en høyere mengde fuktighet enn Maldonsalt, som er et relativt tørt salt. Fuktigheten i fleur de sel gjør at saltet ikke løses opp på tungen med en gang, og smaken varer derfor lenger. Mens Maldonsalt er versatilt og kan brukes til det meste, har fleur de sel en mer unik smak og egner seg derfor best som en siste krone på verket for å forsterke smaken på en matrett. Smaken beskrives som delikat med et sjøaktig preg.

Utseende

Fleur de sel er gråaktig i fargen på grunn av det høye mineralinnholdet, mens Maldonsalt er hvitt i likhet med vanlig salt. Fargen er ulik fordi de to typene salt produseres på ulike måter, og dette påvirker mengden mineraler som bevares. Fleur de sel høstes for hånd og er uprossesert, mens Maldonsalt høstes ved bruk av mekaniske verktøy. Måten fleur de sel produseres på fører til at en større andel av mineralene bevares.

Pris

Fleur de sel er et av de dyreste saltene, og anses som en kaviar blant salter. Et bra fleur de sel-salt kan koste opptil fire ganger så mye som et Maldonsalt.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert