Why should you be using fleur de sel instead of regular salt? | Marqt.no

Hvorfor velge fleur de sel?

Pontus Hagman

Fleur de sel, eller “saltets blomst”, er det mest ettertraktede havsaltet, og er hyllet av kokker verden over. Det er et delikat salt som består av saltkrystaller som dannes på naturlig vis på vannoverflaten. 

Deretter høstes saltet manuelt, ved hjelp av en spesiell sikt. Saltet dannes kun under ideelle værforhold, på tørre og solfylte dager uten vind, og bare tidlig på morgenen og sent på kvelden.

Fleur de sel er rikt på naturlige mineraler, og det beriker smaken på enhver rett det brukes i. Det skal hovedsakelig brukes som en siste touch før servering, og det anbefales ikke å bruke det i koking, da høye temperaturer fører til at saltkrystallene smelter og mister sine gode og unike egenskaper.

Fleur de sel

Forskjellen mellom fleur de sel og vanlig bordsalt

De fleste salter dannes på havbunnen i form av grove krystaller. Fleur de sel er å foretrekke fordi det er mindre raffinert og inneholder en større andel mineraler. Det smaker også mindre av salt, på grunn av et lavere innhold av sodiumklorid (97%) sammenliknet ved vanlig bordsalt.

fleur de sel

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert