Denne oppskriften på ørret er sunn og smaker deilig.
Ingredienser:
- 1 ørret (rundt 300 g)
- 30 g selleri, gulrot og løk, hakket og blandet
- persille
- 2 L vann
- 100 ml hvitvinn
- 500 g røde poteter
- 500 g brokkoli
- salt og pepper
- økologisk extra-virgin olivenolje Viola “Costa del Riparo”
Slik gjør du:
- Kok opp vann og tilsett grønnsaker (selleri, gulrot, løk, persille).
- Fileter ørreten og del inn i porsjoner.
- Skrell potetene og skjær de i terninger på 4 cm.
- Del brokkolien i buketter.
- Kok potetene og brokkolien separat i saltet vann. Pass på at de ikke kokes for lenge.
- Legg ørretporsjonene i kokende buljong i 3 minutter. Ta de ut og sørg for at ørreten holdes varm..
- Hell over extra virgin olivenolje og dryss over salt og pepper.
- Server.