Honey glazed salmon | Marqt.no

Honning- og soyaglasert laks

Pontus Hagman

En rett som du kommer til å lage om og om igjen.

Superdeilig! Sausen er fantastisk, og den vil få deg til å tro at du befinner deg på en stilig og dyr restaurant. 

2 PORSJONER

Ingredienser:
  • 340 g laksefilet
  • 1 ss extra virgin olivenolje
Ingredienser til marinade:
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 2 ts ingefær, knust
  • ½ ts rød paprikapulver
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • ⅓ kopp (75 ml) Soyasaus Mindre Salt
  • ⅓ kopp (115 g) honning
Slik gjør du:
  1. Gjør klar en middels bolle eller en pose som kan forsegles til laksen.
  2. Blande sammen alle marinadeingrediensene i en liten skål.
  3. Hell halvparten av marinaden over laksen. Ta vare på resten til senere.
  4. Marinere laksen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Jo lengre desto bedre.
  5. Kast resten av den brukte marinaden, stek laksen på middels varme.
  6. Stek laksen på én side i ca. 2-3 minutter, vendes og stekes 1-2 minutter på den andre siden.
  7. Fjern laksen fra pannen.
  8. Hell i resterende marinade og reduser.
  9. Server laksen med saus og en seng av grønnsaker. Vi elsker brokkoli eller dauphinoise-poteter.

      Skriv en kommentar

      Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert