Oven roasted turbot | Marqt.no

Ovnstekt piggvar

Pontus Hagman

Med denne oppskriften får du en fantastisk mør og saftig piggvar som stekes på en seng av løkskiver.

* Den norske piggvarbestanden er beskjeden og kan være vanskelig å finne i butikken, annen flyndrefisk kan benyttes.

Piggvar inneholder mye proteiner, vitaminer og sunne fettsyrer. Velbekomme!

Hvordan vet du at piggvaren er fersk? Den bør ha blanke og lett utstående øyne, være blank i skinnet, bør ikke lukte skjemt og kjøttet bør være fast.

Ingredienser:
  • 1 hel fersk piggvar
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • extra virgin olivenolje
  • salt 
  • pepper
  • fersk persille (valgfritt)
Slik gjør du:
  1. Forhåndsvarme ovnen til 180°C
  2. Vask fisken i kaldt vann. Tørkes med papirhåndkle.
  3. For å tilberede piggvaren, legg den flatt med, den lyse siden ned og lag tre snitt som følger ryggraden på fisken.
  4. Skjær løken i skiver, dette blir fiskesengen.
  5. Legg piggvaren i en stor stekepanne, krydre hele fisken.
  6. Stekes i 10-15 minutter.
  7. Server piggvar med poteter à la gratin dauphinoise, salat, grillede eller kokte grønnsaker.

 

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert