Med denne oppskriften får du en fantastisk mør og saftig piggvar som stekes på en seng av løkskiver.
* Den norske piggvarbestanden er beskjeden og kan være vanskelig å finne i butikken, annen flyndrefisk kan benyttes.
Piggvar inneholder mye proteiner, vitaminer og sunne fettsyrer. Velbekomme!
Hvordan vet du at piggvaren er fersk? Den bør ha blanke og lett utstående øyne, være blank i skinnet, bør ikke lukte skjemt og kjøttet bør være fast.
Ingredienser:
- 1 hel fersk piggvar
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- extra virgin olivenolje
- salt
- pepper
- fersk persille (valgfritt)
Slik gjør du:
- Forhåndsvarme ovnen til 180°C
- Vask fisken i kaldt vann. Tørkes med papirhåndkle.
- For å tilberede piggvaren, legg den flatt med, den lyse siden ned og lag tre snitt som følger ryggraden på fisken.
- Skjær løken i skiver, dette blir fiskesengen.
- Legg piggvaren i en stor stekepanne, krydre hele fisken.
- Stekes i 10-15 minutter.
- Server piggvar med poteter à la gratin dauphinoise, salat, grillede eller kokte grønnsaker.