Roasted cauliflower soup | Marqt.no

Suppe av stekt blomkål

Pontus Hagman

Smaken av stekt blomkål skiller denne suppen fra andre blomkålsupper!

Ingredienser:
  • 1 stor blomkål skjæres opp i passelige store biter
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • Hakket løk
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1 liter (4 kopper) grønnsaksbuljong
  • 2 ss (30 g) usaltet smør
  • 1 ss fersk sitronsaft
  • ¼ ts malt muskat
  • 2 ss finhakket persille, gressløk eller grønn løk
  • salt
Slik gjør du:
  1. Ovnen forhåndvarmes til 215°C.
  2. Blomkålbitene legges på et stekebrett med 2 ss olivenolje, krydres lett med salt.
  3. Blomkålen stekes i 25-30 minutter, bitene snus etter halv steketid.
  4. Når blomkålen nesten er ferdig, varmes en suppekjele opp på middels varme med 1 ss olivenolje.
  5. Tilsett løk og 1 ts salt. Stekes i 5-7 minutter til løken er blank.
  6. Tilsett hvitløk. Stekes i ca. 30 sekunder.
  7. Tilsett buljong og blomkålen.
  8. Øke varmen til suppen begynner å småkoke.
  9. Reduser varmen som nødvendig for å holde småkokingen i gang.
  10. Kokes i 20 minutter, røres jevnlig.
  11. La suppen hvile noen minutter når den er ferdigkokt.
  12. Bruk stavmikseren for å lage en kremet suppe.
  13. Tilsett smør og fortsett røringen til suppen er fyldig.
  14. Tilsett sitronsaft og muskat, røre igjen.
  15. Tilsett salt hvis nødvendig.
  16. Toppe porsjonene med utvalgte urter og nypresset sitronsaft

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert