Smaken av stekt blomkål skiller denne suppen fra andre blomkålsupper!
Ingredienser:
- 1 stor blomkål skjæres opp i passelige store biter
- 3 ss extra virgin olivenolje
- Hakket løk
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 liter (4 kopper) grønnsaksbuljong
- 2 ss (30 g) usaltet smør
- 1 ss fersk sitronsaft
- ¼ ts malt muskat
- 2 ss finhakket persille, gressløk eller grønn løk
- salt
Slik gjør du:
- Ovnen forhåndvarmes til 215°C.
- Blomkålbitene legges på et stekebrett med 2 ss olivenolje, krydres lett med salt.
- Blomkålen stekes i 25-30 minutter, bitene snus etter halv steketid.
- Når blomkålen nesten er ferdig, varmes en suppekjele opp på middels varme med 1 ss olivenolje.
- Tilsett løk og 1 ts salt. Stekes i 5-7 minutter til løken er blank.
- Tilsett hvitløk. Stekes i ca. 30 sekunder.
- Tilsett buljong og blomkålen.
- Øke varmen til suppen begynner å småkoke.
- Reduser varmen som nødvendig for å holde småkokingen i gang.
- Kokes i 20 minutter, røres jevnlig.
- La suppen hvile noen minutter når den er ferdigkokt.
- Bruk stavmikseren for å lage en kremet suppe.
- Tilsett smør og fortsett røringen til suppen er fyldig.
- Tilsett sitronsaft og muskat, røre igjen.
- Tilsett salt hvis nødvendig.
- Toppe porsjonene med utvalgte urter og nypresset sitronsaft