Red lentil soup with lemon | Marqt.no

Rød linsesuppe med sitron

Pontus Hagman

En åpenbaring av en rett det bare tar en time å lage!

En splash med sitronsaft, fremhever den smaken av spisskummen og chili.

4 PORSJONER

Tid: 45 min

Ingredienser:
    ● 3 ss extra virgin olivenolje, pluss litt ekstra som sprinkles over til slutt
    ● 1 stor kepaløk, hakket
    ● 2 hvitløksfedd, knust
    ● 1 ss tomatpuré
    ● 1 ss malt spisskummen
    ● 1 ts salt, smakes til som nødvendig
    ● 1 ts malt svart pepper
    ● En klype chilipulver eller kajennepepper, litt ekstra for mer smak
    ● 9 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
    ● 5 dl vann
    ● 2.5 dl røde linser
    ● 2 stor gulrot, skrelt i skiver
    ● Saft fra ½ sitron, smakes til som nødvendig
    ● 3 ss frisk koriander, hakket
Slik gjør du:
    1. Varm opp 3 ss olivenolje på middels varme
    2. Tilsett løk og hvitløk, stekes blanke
    3. Rør inn tomatpuré, spisskummen, svart pepper, salt og chilipulver eller kajennepepper, og stek i 2 minutter.
    4. Tilsett buljongen, 5 dl vann, linser og gulrot
    5. Kok opp, dekk kjelen delvis til med lokk og skru ned varmen. Småkoke til linsene er myke, ca. 30 minutter.
    6. Smak til med salt hvis nødvendig.
    7. Bruk en stavmikser til kreme suppen.
    8. Server suppen med frisk sitronsaft (her smaker du til selv) og koriander.
    9.Server suppen med litt god olivenolje på toppen og kanskje litt chilipulver om ønskelig.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert