Potato gratin | Marqt.no

Gratin dauphinois

Pontus Hagman

Det mest enkle og perfekte tilbehøret! En klassiker!

Vi elsker å servere denne til honning-glasert laks.

4-6 PORSJONER

Forberedelsestid: 25 min

Matlagingstid: 45 min

Ingredienser:
  • 500 ml matfløte
  • 500 ml melk
  • 3 hvitløksfedd
  • 8 store King Edward- eller Maris Piper-poteter
  • 100 g gruyère, revet
Slik gjør du:
  1. Forhåndsvarme ovnen til 190 °C
  2. 8 store poteter skjæres i veldig tynne skiver, ca. 3-4 mm.
  3. Double cream, melk og hvitløksfedd blandes i en stor kjele. Småkokes.
  4. Tilsett potetene i fløten og la de småkoke i 3 minutter.
  5. Rør forsiktig i kjelen for å skille potetskivene, slik at de ikke fester seg i bunnen.
  6. Ta potetene ut av gryten med en fiskeøse eller tilsvarende, og legg de i en bred ildfast form slik at tykkelsen er ca. 5 cm.
  7. Ta hvitløken ut av kremen.
  8. Hell over kremen slik at den synker ned mellom potetskivene, og det bare er litt fuktig på toppen.
  9. Strø over 100 g revet gruyère.
  10. Stekes i 30 minutter til potetene er myke og brune – øke varmen i 5 minutter hvis de ikke er brune nok.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert