Det mest enkle og perfekte tilbehøret! En klassiker!
Vi elsker å servere denne til honning-glasert laks.
4-6 PORSJONER
Forberedelsestid: 25 min
Matlagingstid: 45 min
Ingredienser:
- 500 ml matfløte
- 500 ml melk
- 3 hvitløksfedd
- 8 store King Edward- eller Maris Piper-poteter
- 100 g gruyère, revet
Slik gjør du:
- Forhåndsvarme ovnen til 190 °C
- 8 store poteter skjæres i veldig tynne skiver, ca. 3-4 mm.
- Double cream, melk og hvitløksfedd blandes i en stor kjele. Småkokes.
- Tilsett potetene i fløten og la de småkoke i 3 minutter.
- Rør forsiktig i kjelen for å skille potetskivene, slik at de ikke fester seg i bunnen.
- Ta potetene ut av gryten med en fiskeøse eller tilsvarende, og legg de i en bred ildfast form slik at tykkelsen er ca. 5 cm.
- Ta hvitløken ut av kremen.
- Hell over kremen slik at den synker ned mellom potetskivene, og det bare er litt fuktig på toppen.
- Strø over 100 g revet gruyère.
- Stekes i 30 minutter til potetene er myke og brune – øke varmen i 5 minutter hvis de ikke er brune nok.