Denne er basert på den gamle italienske oppskriften, og er en flott måte å bruke gammelt brød på!
Ingredienser:
- 1 kg modne røde tomater
- 50 g selleri, gulrot og løk, hakket og blandet
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- basilikum
- 500 g brød (en dag gammel)
- extra-virgin olivenolje “Il Sincero”
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Blancher modne tomater i kokende vann i ett minutt.
- Avkjøl. Deretter fjerner du skallet.
- Del først tomatene i båter og fjern frøene. Deretter hakker du tomatene i mindre biter.
- Stek hvitløk, selleri, gulrot og løk i olje.
- Tilsett tomatene sammen med ½ liter vann. Krydre med salt og pepper.
- La det koke i 20 minutter.
- Ta pannen av varmen og tilsett brød (i terninger).
- Bland alt sammen med visp når brødet er mykt.
- Tilsett hakket basilikum og extra virgin olivenolje.