Roasted tomato and olive tapenade bruschetta | Marqt.no

Stekt tomat- og olivenpuré

Pontus Hagman

Denne enkle retten er frisk, god og full av smak.

Lag denne bruschettaen med stekt tomat- og olivenpuré som en klassisk italiensk forrett. 

Ingredienser:

  • 900 g friske tomater, fjerdedeler
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 3 ss Balsamicoeddik 
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss fersk timian hakket
  • 1 ss fersk rosmarin, hakket
  • salt og pepper
  • 2 kopper (360 g) kalamata eller andre favorittoliven, grovhakket
  • ¼ kopp (45 g) kapers, hakket
  • 1 ss fersk basilikum
  • 1 ss fresk persille

Slik gjør du:

  1. Forhåndsvarme ovnen til 230°C
  2. Bland lett sammen, tomater, hvitløk, timian og rosmarin med olivenolje, balsamico, salt og pepper.
  3. Legg tomatene på en stekeplate. Stekes i 20 til 30 minutter eller til de begynner å bli brune.
  4. Ta de ut av ovnen og sett til side for å kjøles ned tilstrekkelig til å kunne håndteres.
  5. Skjær opp tomatene, pass på å ta vare på all saften.
  6. Ha tomatene i en stor bolle sammen med oppskårede oliven, kapers, fersk basilikum og persille, vendes forsiktig.
  7. Serveres med ristet brød som forrett, eller til grillet kylling eller laks som hovedrett.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert