Denne enkle retten er frisk, god og full av smak.
Lag denne bruschettaen med stekt tomat- og olivenpuré som en klassisk italiensk forrett.
Ingredienser:
- 900 g friske tomater, fjerdedeler
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 3 ss Balsamicoeddik
- 3 ss olivenolje
- 1 ss fersk timian hakket
- 1 ss fersk rosmarin, hakket
- salt og pepper
- 2 kopper (360 g) kalamata eller andre favorittoliven, grovhakket
- ¼ kopp (45 g) kapers, hakket
- 1 ss fersk basilikum
- 1 ss fresk persille
Slik gjør du:
- Forhåndsvarme ovnen til 230°C
- Bland lett sammen, tomater, hvitløk, timian og rosmarin med olivenolje, balsamico, salt og pepper.
- Legg tomatene på en stekeplate. Stekes i 20 til 30 minutter eller til de begynner å bli brune.
- Ta de ut av ovnen og sett til side for å kjøles ned tilstrekkelig til å kunne håndteres.
- Skjær opp tomatene, pass på å ta vare på all saften.
- Ha tomatene i en stor bolle sammen med oppskårede oliven, kapers, fersk basilikum og persille, vendes forsiktig.
- Serveres med ristet brød som forrett, eller til grillet kylling eller laks som hovedrett.