How to store truffles? | Marqt.no

Hvordan oppbevare trøfler?

Katarina Poljak

Hva er trøffel? 

Trøffel er en delikatessesopp som vokser under bakken, og den krever riktig oppbevaring. Ettersom trøfler raskt blir dehydrert og noe aromaen forsvinner, lønner det seg å bruke de så fort som mulig. Hvis du venter for lenge vil de råtne eller tørke ut.

Når trøflene blir myke må de brukes så fort som mulig, da dette er et tegn på at de er i ferd med å bli dårlige.

cleaning truffles

Beste trøffel-tips!

Rense trøfler

Trøfler må renses nøye etter plukking, for å få vekk jord. Du kan bruke en myk børste (for eksempel en myk tannbørste) og rennende kaldt vann.

Oppbevaring av trøfler i kjøleskapet

Ettersom fuktighet er trøffelens største fiende, er det lurt å pakke de tørre trøflene i absorberende papir (som kjøkkenpapir), før og etter bruk. Deretter kan du legge soppen i en lufttett beholder som oppbevares i kjøleskapet. Pass på at beholderen står i den varmeste delen av kjøleskapet (mest sannsynlig øverste hylle), og unngå de kaldeste delene. Bytt ut papiret trøflene er pakket inn i daglig. Denne oppbevaringsmetoden garanterer at en hvit trøffel vil holde på kvaliteten i omtrent en uke, mens en svart trøffel vil vare i omtrent to uker.

how to store truffles

Vi elsker denne!

Visste du at svarte trøfler kan oppbevares i en beholder sammen med ferske egg i 2 til 3 dager? Trøffelaromaen vil trenge inn i eggeplommen, og dette vil gjøre at en “enkel” omelett eller eggerøre blir til en gourmetrett.

Oppbevaring av trøfler i fryseren

Svarte trøfler kan oppbevares i fryseren over en lengre periode (opp til 3 måneder), i en fryseboks, men de vil miste noe av aromaen.

Trøfler kan fryses på to måter:

  • Pakk trøflene inn individuelt i folie og plasser de i en frysepose (klem ut så mye luft som mulig før du forsegler posen).
  • Plasser trøflene i en plastpose fylt med olivenolje eller andefett, med eller uten luft.
  • Et godt tips er å rive ferske trøfler, blande de med smør og deretter fryse blandingen av trøffelsmør i mindre porsjoner.
  • Det er ikke nødvendig å la frosne trøfler tine før bruk - temperaturen på maten vil sørge for at de revne trøflene tiner.
  • Vi anbefaler ikke å oppbevare trøfler sammen med ris ettersom risen vil absorbere mesteparten av aromaen, samt tørke ut trøflene.

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert