What are truffles? | Marqt.no

Hva er trøfler?

May 15, 2021

Trøfler beskrives som en gourmetsopp.

Det sies at trøfler tidligere ble brukt for å komme i kontakt med guder og hekser. I dag kan heldigvis trøfler nytes av alle - til og med oss vanlige, dødelige mennesker. Soppen brukes som regel i små mengder, ettersom den har en kraftig smak. Det skal ikke så mye til for å forvandle enhver rett til en ren gourmetopplevelse.

Beefsteak truffles

Duften av trøffel kan beskrives som syrlig og intens med et jordlig preg.

I den kulinariske verdenen finnes det to populære typer trøffel - hvit og svart.

Black truffles

Trøfler er knollformede, og utseendemessig sammenliknes de ofte med poteter. Vanligvis går de fra å være på størrelse med et kirsebær til å bli på størrelse med et eple. I noen tilfeller vokser de seg betydelig større (for eksempel den velkjente Zigante Millenium, som veide 1310g).

White truffle

Gourmetsoppen plukkes når den er moden, og ettersom de er underjordiske kan det være utfordrende å finne de. Jakten på soppen ledes av en profesjonell trøffeljeger. Selve letingen er det opplærte hunder som tar seg av. Tidligere brukte de som regel griser for å finne frem til trøflene, men dette har de sluttet med. Det har seg nemlig slik at griser liker å spise trøfler minst like mye som det vi gjør!

Zigante truffle hunting

Noen spennende historiske fakta:

Både de gamle grekerne og romerne brukte trøfler som afrodisiakum og medisin.

For munkene som levde i Middelalderen var det forbudt å spise trøfler. Grunnen var at man fryktet at de skulle glemme sitt kall.

 

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert