Where to find truffles? | Marqt.no

Zigante & Istria - et trøffelparadis!

Katarina Poljak

Velkommen til en spennende og forførende verden av trøfler!

Istria er en region som ligger nord for det vakre Adriaterhavet. Det er et relativt lite område, kjent for sin naturlige skjønnhet og eksepsjonelle mat. Det har lenge vært kjent som et naturlig habitat for trøfler, og her kan du finne noen av de beste trøflene i verden.

Zigante Istria

Trøfler i Istria

Trøfler vokser under jorda i upåvirket natur, i symbiose med visse tresorter.

Istria er hjem til flere ulike typer trøffel:
  • Istrisk hvit trøffel (Tuber magnatum pico)
  • Svart trøffel (Tuber aestivium)
  • Svart trøffel (Tuber brumale)

Zigante Giancarlo

Guinness Rekordbok

Trøfler har eksistert i området i flere århundrer, men den fantastiske delikatessen ble ikke oppdaget og anerkjent på ordentlig før for 20 år siden. 2. november i 1999 fant Giancarlo, sammen med hunden sin, en hvit trøffel som veide 1310 gram i Motovun-skogen. Denne gigantiske trøffelen (kalt Millenim) gikk inn i Guinness Rekordbok som verdens største, og holder fortsatt rekorden den dag i dag. Det var slik trøffeleventyret begynte for Zigante-familien.

‘Giancarlo solgte aldri den hvite trøffelen. Han ønsket ikke å skryte av å ha tjent masse penger på den i ettertid. I stedet valgte han å arrangere et middagsselskap med hundre gjester der han serverte trøffelen. Her fikk han vist frem den gigantiske trøffelen som skulle bli foreviget i Guinness rekordbok.’

 Zigante Giancarlo Guiness

Skaperen bak

Giancarlo Zigante har viet store deler av livet sitt til trøffeljakt. I 25 år har han brukt tiden sin på å gjøre seg kjent med og utforske ulike trøfler. Å bo i det området i verden der det finnes mest trøfler har gitt han muligheten til å spesialisere seg.

Trøffeljakt

Trøffelsmaken er mest intens på nattid eller tidlig morgen, og trøffelen høstes vanligvis da. Trøffeljegerne har med seg trente hunder som lukter seg frem til trøflene. Deretter graver jegerne de opp ved bruk av et spesialverktøy. Områder som er rike på trøfler holdes hemmelige, på samme måte som med gull. Dette er virkelig en eksklusiv delikatesse!

Zigante truffle hunting

Zigante-fabrikken - fra skogen til bordet

Trøflene dyrkes og sendes rett til Zigante-fabrikken, en av de mest moderne produsentene av denne typen i Europa. Trøflene bearbeides i et kontrollert miljø, og det tilsettes kun naturlige konserveringsmidler som salt og extra virgin olivenolje. Avansert teknologi kombinert med erfaring gir Zigante muligheten til å produsere og tilby trøffelprodukter av høy kvalitet året rundt.  

Skriv en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de blir publisert