The best pasta for Bolognese | Marqt.no
Sorter og filtrer
Valgt
Sertifisering
Opprinnelsesland
Intensitet
  • Intens
Hvete
Produsent
Region
  • Toscana
Størrelse
  • 250 ml

Slik velger du riktig pasta til pasta Bolognese

Mange italienere og kokker vil si at tagliatelle er den beste (og eneste) pastatypen å bruke i en tradisjonell pasta bolognese. En generell huskeregel når du skal velge pasta er at jo tykkere saus du skal ha, jo tykkere pasta bør du velge. Pasta bolognese ser ut til å være et unntak. Det anbefales faktisk å ikke bruke spaghetti, da de tynne pastastrimlene ikke klarer å holde på den tykke bolognesesausen.Spaghetti bolognese er ikke opprinnelig italiensk, og i Italia serveres matretten kun på restauranter som besøkes av mange turister.

Kokkens andrevalg når det kommer til pastatype er rigatoni. På grunn av den ruglete overflaten og den hule innsiden fanger rigatoni opp mye av sausen. Det er også mulig å bruke penne dersom du ikke har tagliatelle eller rigatoni.

Ekstra tips: Tilsett olivenolje! Grand Cru Fonte di Foiano passer utmerket til pasta bolognese. Denne olivenoljen er en sikker vinner, med noter av sort pepper, kanel og mandel.

Vare

Pris

Antall

Felicetti Matt Tagliatelle all’uovo (med egg) / 500 g

99,-

Felicetti KAMUT® khorasan (uten egg) / 500 g

129,-
79,-