The best pasta for Carbonara | Marqt.no

Slik velger du riktig pasta til pasta Carbonara

Carbonara er en av de mest kjente pastarettene i verden, og krever kun noen få ingredienser. Allikevel finnes det utallige spennende varianter og oppskrifter. Hvis du ønsker å lage en klassisk, tradisjonell carbonara anbefaler vi å følge den originale carbonara-oppskriften og droppe de unødvendige ingrediensene (fløte, løk, hvitkøk, urter). Denne er enkel og god, og det eneste du trenger er: egg, Pecorino Romano, Guanciale (svinekinn), nykvernet pepper og sist, men ikke minst, kvalitetsspaghetti. For en mest mulig autentisk smaksopplevelse bør retten lages med Guanciale. Det er den fete delen som gir mest smak. Får du ikke tak i Guanciale? Fortvil ikke - fet pancetta av høy kvalitet kan brukes som erstatning. På samme måte er det mulig å erstatte Pecorino Romano med Parmegiano Reggiano, eventuelt kan de blandes.

Dersom du ønsker å lage en litt annerledes gourmetversjon av carbonara, anbefaler vi denne carbonara-oppskriften med fusilli farro-pasta, laget av kokken Norbert Niederkofler, som har fått tildelt tre Michelin-stjerner. Cristiano Tomei, en av de fremste kokkene i Italia har også satt sammen en oppskrift på pasta carbonara med rigatoni.

Vare

Pris

Antall

79,-

Felicetti Cappelli / 500 g

89,-

Felicetti KAMUT® khorasan / 500 g

119,-
79,-

Felicetti Emmer (Farro) / 500 g

89,-

Felicetti KAMUT® khorasan / 500 g

119,-

Felicetti KAMUT® khorasan / 500 g

119,-